Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az új közbringák Veszprémben

2023. május 5. 12:24
Hamarosan újabb alternatívája lesz a veszprémieknek a városi közlekedésben azáltal, hogy élesedik a V-Bike elektromos közbringa rendszer. A 10 töltőpont már látszik elszórtan a városban, a 100 darab kerékpár pedig már itt van Veszprémben.

Az idei nyár egyik újdonsága lesz a V-Bike elindulása Veszprémben. A szolgáltatás lényege, hogy összesen 10 töltőponton 100 darab elektromos kerékpár áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy egyszerűen, olcsón és gyorsan el lehessen jutni A-ból B-be Veszprémen belül.

Ehhez a 100 darab kerékpár már megérkezett a városba, ezek egyelőre egy raktárban várakoznak arra, hogy nyár közepén beüzemeljék őket a töltőpontokon, amelyeken az utolsó műszaki beállításokat végzik a szakemberek, tudtuk meg Polgári Istvántól, aki a V-Busz Kft. ügyvezetőjeként a V-Busz rendszer üzemeltetéséért is felel majd.

A 100 darab kerékpár már itt van VeszprémbenA 100 darab kerékpár már itt van Veszprémben

A 10 töltőponton összesen 160 töltőhely lesz kialakítva, amelyek arányosan oszlanak el Veszprém különböző forgalmas pontjain.

A V-Bike használatához, azaz a kerékpárok kikölcsönzéséhez több lehetősége is lesz az embereknek. Mindenekelőtt regisztrálnia kell magát a V-Bike-nál, erre egyébként egy mobilalkalmazáson keresztül is van lehetőség, vagy a v-bike.hu weboldalon, de az állomások vezérlőoszlopain is. Ezután ugyanezeken a felületeken lehet megváltani a jegyet a kerékpárok használatához.

Ami az árakat illeti, már ezek is nyilvánosak a szolgáltatás honlapján. Amellett, hogy az első 30 perc ingyenes, napijegyet, háromnapos bérletet, heti bérletet, féléves és egyéves bérletet is lehet váltani. A napijegy csupán 500 Ft, ez 10 órás használatra jogosít fel, de az éves bérlet is mindössze 8750 Ft lesz.

A v-bike-okat Veszprém közigazgatási területén belül lehet majd használni, amikor pedig valaki befejezte az útját, bármelyik dokkolóban lerakhatja a kétkerekűt. Tehát az elektromos rollerekkel ellentétben, amiket bárhol letámaszthatnak a használói, ezeket a kerékpárokat az egyik töltőhelyen kell majd hagyni.

A töltőhelyek VeszprémbenA töltőhelyek Veszprémben

A beépített intelligens rendszerrel nyomon lehet követni saját útvonalunkat is, de az üzemetetőnek is könnyen be lehet jelenteni ezen a felületen keresztül, ha defektet, meghibásodást észlel a használó.

A V-Bike várhatóan júliusban indul el élesben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.