Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
0°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
0°C

Mesés gyermekfesztivál Veszprémben

2023. május 4. 13:32
A tavalyi év sikerének köszönhetően folytatja hagyományteremtő kezdeményezését az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program: a családokat és a legkisebbeket megcélozva egy sokszínű gyermekfesztivál veszi kezdetét a Gizella-napokon. A szokásosan megrendezett gyermeknap mellett májusban három hétvégén át programok sokasága várja az érdeklődőket.

A szülők gyakran érezhették, hogy Veszprémben kimaradnak a rendezvényekből, hiszen gyerek nélkül elindulni sokszor nehéz, nincs mindenkinek lehetősége a kicsit másra bízni – és sokan nem is szeretnék. A szülő-gyermek kapcsolat alapját az együtt töltött minőségi idő és a közös, színvonalas programok adják.

A város szervezésében Veszprém legnagyobb gyermekfesztiválja, egy igazi gyermekbirodalom vár mindenkit a Színházkertben, koncertekkel, bábszínházi előadásokkal, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal és kalandjátékkal – a belépés minden programra ingyenes.

Idén különleges előadások teszik még színesebbé a rendezvénysorozatot, mint például a Szörnyek és Sellők zenés meseelőadás premierje, vagy a Libertalia: Collective moves című előadása. Az utóbbi bemutatójára öt európai országból érkeznek előadók, és Veszprémben találkozva hozzák létre – csak itt elképzelhető – történetüket egy összművészeti előadás keretében, melyben helyet kapnak zenei, táncos és cirkuszi elemek is. Egy valódi kalózmese születésének lehetünk szemtanúi.  

A tavalyi év közönségkedvence a HangolÓra elnevezésű interaktív hangszerkiállítás is újból látogatható lesz, melynek célja, hogy játékos módon minél több kisgyermekkel, minél több hangszert megismertessenek a szervezők.

Magyarország legnagyobb hangszergyűjteménye, a Leskowsky Hangszergyűjtemény legérdekesebb darabjait is bemutatják a Színházkertben, a bemutatón a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki részt vehet. Az előadást Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője, nemzetközi hírű dorombjátékos tartja, aki segít nekünk megválaszolni: vajon énekel-e a fűrész és vannak-e hangyák a didgeridooban?

A felsoroltak mellett a programsorozatot olyan előadók teszik még feledhetetlenebbé, akikről szülőként tudjuk, hogy már a mi gyerekkorunkat is szebbé varázsolták – itt lesz velünk Halász Judit és a Kaláka Együttes is. A mostani slágerekben sem lesz hiány, fellép többek között az Apacuka zenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a Belvárosi Betyárok is.

Zárásként a háromnapos pünkösdi hétvégén a színházművészet is fókuszba kerül, hiszen a GyereKert otthont ad a 10. Színházi Olimpia Bábművészeti Világtalálkozó produkcióinak is.

Szórakozva tanulni – egy igazán izgalmas lehetőség gyermekkorban, de felnőttként is sok újdonsággal ismerkedhetünk meg a GyereKert programjai során. A fenntarthatóság jegyében, a HybridCyle által tartott workshopokon lehetőség nyílik rá, hogy fejlesszük kreativitásunkat, és megtanuljuk, hogy a régi, kidobásra ítélt tárgyakból hogyan készíthetünk díszeket és kis használati tárgyakat.  

Most májusban minden hétvége tartogat valamilyen új izgalmat, már csak a gyermekek hiányoznak, hogy megtöltsék élettel a várost.

A programsorozat részletes tájékoztatója elérhető az alábbi oldalon:

Facebook:
https://www.facebook.com/events/172362451901024/172362465234356/

Fotó: GyereKert Veszprém facebook

Balogh Dóra
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   ma 16:28 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. ma 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. ma 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. tegnap 12:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.