Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Iskolás csoportokat is ingyenesen fogad az állatkert

2023. május 3. 13:29
A közgyűlés kiterjesztette a kedvezményt az általános és középiskolákra is.

Korábban csak a veszprémi óvodák csoportjainak biztosított ingyenes látogatást az állatkert minden tanévben egyszer, előre egyeztetett időpontban, az önkormányzat közgyűlésének döntése értelmében azonban kiterjesztették ezt a lehetőséget a többi veszprémi köznevelési intézményre, vagyis az általános és középiskolákra is – jelentette be szerdán Hegedűs Barbara alpolgármester. 

Török László, az állatkert igazgatója rámutatott: az intézménynek fontos feladata a szemléletformálás és az ismeretterjesztés. Ha a gyerekek már kicsi koruktól kezdve tájékozódnak az élővilággal kapcsolotos tudnivalókról, megtanulják, hogyan védhetik a környezetüket, akkor remélhetőleg felnőttként is tudatosabban élnek majd. 

Hozzátették: bíznak abban, hogy az ingyenes óvodai és iskolai látogatásokat követően a gyerekek családjukkal is visszatérnek az állatkertbe.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.