Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Kétgólos előnyben a Győr a negyeddöntőben

2023. április 29. 20:09 // Forrás: MTI
A Győri Audi ETO KC 29-27-re nyert a dán Odense HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a hazai visszavágót.

A párharc második mérkőzését jövő szombaton 18 órától rendezik Győrben.    

Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 27-29 (17-12)
Lövések/gólok: 43/27, illetve 44/29
Gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/6
Kiállítások: 8, illetve 8 perc

A győriek keretéből Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a hazaiaktól pedig Althea Reinhardt, Mie Höjlund és Mia Rej hiányzott.

Sokkal pontosabb, összeszedettebb játékkal kezdtek a dánok és 5-1-re elléptek, ezért Ambros Martín győri vezetőedző már a hetedik percben időt kért. Ezt követően Ana Gros góljaival felzárkózott az ötszörös BL-győztes ETO, de a 18. percben először volt öt találat az Odense előnye.

Ulrik Kirkely dán vezetőedző - aki nyártól a győriek szakvezetője lesz - 12-7-es állásnál időt kért, ebből pedig következő csapata profitált. Az Odense egy időre megtorpant, sorozatban három gólt kapott, a hajrája viszont jobban sikerült, így az első harminc percet követően 17-12-es előnyben állt.   

A második felvonásban hét perc alatt csinált egy 5-1-es sorozatot a Győr, amelynek mind az öt gólját Ana Gros lőtte. Ettől lendületbe került csapata, amely az ötvenedik percben egyenlített (24-24). A dánok továbbra is komoly tempót diktáltak, így a hajrában is rendkívül látványos, színvonalas volt a játék, de ettől az iramtól némileg elfáradtak. Az 56. percben 1-0 után újra vezetett a vendégcsapat, amely egy 5-0-s szériával eldöntötte a meccset és két találattal győzött.

Ana Gros kilenc, Fodor Csenge négy góllal, Sandra Toft nyolc védéssel járult hozzá az idegenbeli sikerhez. A hazaiaknál Bo van Wetering és Lois Abbingh hat-hat, Maren Aardahl és Dione Housheer négy-négy alkalommal talált be, Martina Thörn pedig kilenc védést mutatott be.

A két csapat hetedszer találkozott egymással a BL-ben, és egy döntetlen mellett hatodszor nyert az ETO.

Korábban:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz HB (francia) 26-32 (13-15)

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr kézilabda Női kézilabda BL: kétgólos hazai vereséggel jutott négyes döntőbe a Győr Az elmúlt idényben bronzérmes Győri Audi ETO bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel idegenbeli hétgólos sikerét követően a negyeddöntő szombati visszavágóján saját közönsége előtt 26-24-re kapott ki a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól. tegnap 22:03 Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! ország-világ Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán, ezzel ismét feljutott a 16 csapatos elitbe. tegnap 21:55 Férfi kézilabda NB I: tizedik alkalommal bronzérmes a Tatabánya férfi kézilabda NB I Férfi kézilabda NB I: tizedik alkalommal bronzérmes a Tatabánya A Tatabánya megvédte harmadik helyét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel szombaton házigazdaként 31-23-ra legyőzte a Balatonfüredet. tegnap 18:46 A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott férfi kézilabda BL A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott A címvédő német SC Magdeburg és a Veszprémet búcsúztató dán Aalborg HB után a spanyol Barcelona és a német THW Kiel is elődöntőbe jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. 2024. május 3. 22:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.