Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A veszprémi tájfutók Somoskő várát is bevették

2023. április 28. 15:44
Kiválóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a közelmúltban rendezett XVI. Nógrád Nagydíjon.

Salgóvár és Somoskővár közvetlen közelében, az Európában egyedülálló természeti ritkaságnak számító, mintegy 15 négyzetkilométer kiterjedésű bazaltfennsík, a „Medves laposa” mellett rendezték a XVI. Nógrád Nagydíjat április 22-23-án, ami a juniorok és ifik számára válogató verseny is volt.

A változatos középhegységi terepet mérsékelt szintkülönbségek, sok helyen részletgazdag domborzat, érdekes sziklaalakzatok jellemzik, ahol sokfelé megtalálhatók az egykori szénbányászat nyomai suvadásos területek, bányagödrök, egykori bányabejáratok, kisvasúti pályatestek formájában

– fogalmazott Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Hozzátette: a korábbi napok jelentős esőzései után kegyes volt az időjárás a tájfutókhoz, így mindkét nap az évszaknak megfelelő, tavaszias körülmények között teljesíthették a pályákat.

Bár a nagy szintkülönbségek emberpróbálónak bizonyultak, a Veszprémi Honvéd tagjai állták ezt a próbát, így – főleg az utánpótláskorúak – sok szép eredménnyel térhettek haza. Különösen a 14-es kategóriában tettek ki magukért a fiatalok, ahol a dobogóra majdnem mindenki piros VHS mezben állhatott fel.

Eredmények

N14: 1. Gaschler Janka, 2. Heizer Alíz, 3. Kovács Borbála
N18: 2. Lantali Lili

F12: 3. Serle Ábel Tas
F14: 2. Molnár Iván
F35Br: 2. Erdélyi Krisztián
F45Br: 2. Barát János
F60: 1. Prill László

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. tegnap 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.