Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy ár olyan párkapcsolatban élni, ahol az ember nem lehet őszinte

2023. április 28. 12:26
Pilát Gábor író, előadó, a párkapcsolattal foglalkozó hazai irodalom egyik szereplője pénteken a Hangvillában tart előadást Kétségeink fogságában címmel.

Pilát karrierje értékesítőként indult, s már a céges világban is olyan összefüggéseket, megoldandó problémákat, rossz sémákat látott, melyek valójában a párkapcsolati működésekben is fellelhetőek. Végül egy személyes levél döbbentette rá: párkapcsolatokkal akar foglalkozni. A levelet egy hölgy ismerőse mutatta meg Pilátnak, melyet egy férfi írt a hölgynek, akivel társkereső oldalon ismerkedett meg. Pilát megdöbbent a férfi stílusán, s elkezdett komolyan foglalkozni a témával.

Pilát a párkapcsolatok erejét többek között az őszinteségben méri, véleménye szerint a kapcsolatok kezdetén az emberek megbeszélik és mélyen elhatározzák, hogy a lehető legőszintébben fognak egymással beszélni, felvállalnak mindent egymás előtt. Sokáig működik is, mígnem jönnek a valódi kitárulkozások. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az egyik fél felháborodik, mert úgy véli, ő nem ezzel az emberrel ismerkedett meg egykor.

Kép: pilatgabor.huKép: pilatgabor.hu

Ennek a következménye az lesz, hogy egyre kevesebb dolgot mer majd elmondani, aki előzőleg megpróbált őszinte lenni, és ezzel a megbántottsággal, az őszinteség rossz élményével magára marad. A párkapcsolatok ilyenkor is megmaradhatnak, viszont Pilát szerint nem csak azok élhetnek szingliként, akik egyedül vannak. Nagy ár egy olyan párkapcsolatban lenni, ahol az ember nem lehet őszinte a másikkal.

Pilát Gábor többek között ilyen témákkal készül a pénteki Hangvillás előadására, a részletekről bővebben itt olvashat.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Szabó Eszter
további cikkek
Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. ma 11:31 Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét ma 10:33 Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán. ma 9:21 Régóta nem volt ennyire színes a veszprémi képviselő-testület választás 2024 Régóta nem volt ennyire színes a veszprémi képviselő-testület Bár csak októbertől alakulnak meg hivatalosan az önkormányzatokban az új képviselő-testületek, a megbízóleveleket az újonnan megválasztott képviselőknek már átadták. Veszprémben kedden délután a városházán több olyan politikus is átvette ezt a dokumentumot, akinek első ciklusa lesz képviselőként. ma 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.