Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Művelődési Intézet és a Pannon Egyetem

2023. április 25. 10:39 // Forrás: Pannon Egyetem

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Vármegyei Igazgatóságának (NMI) és a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának (PE MFTK) tevékenysége számos stratégiai partnerségi együttműködési lehetőséget rejt, melyet a felek együttműködési megállapodás megkötésével kívánnak a jövőben kiaknázni. A közös célok között szerepel a közművelődési szakemberellátás mennyiségi – minőségi fejlesztése Veszprém vármegyében és a régióban; a közművelődés ellátás támogatása a megyében; illetve a szakmai utánpótlás biztosítása a közművelődésben.

Gelencsér András rektor elmondta, a Pannon Egyetem, mint a régió meghatározó felsőoktatási intézménye szoros kapcsolatot tart fent a régió intézményeivel, gazdasági szereplőivel. – Elsődleges feladatunknak érezzük, hogy az oktatásban való szerepünk mellett a felnőttképzés területén is azokat az értékeket és tudást hasznosítsuk, amelyekkel rendelkezünk. Ezt legjobban a partner intézményekkel való együttműködéssel tudjuk megtenni – tette hozzá. A rektor kiemelte, a mostani aláírás csupán megerősítése annak a már egyébként folyó munkának, amelyet a két intézmény folytat.

 Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Veszprém Vármegyei Igazgatóságának vezetője fontosnak tartja, hogy a településeken dolgozó közművelődéssel foglalkozó szakemberek segítséget tudjanak kapni – ezt a célt hivatott szolgálni az NMI. – Minden humán szakmára jellemző, de a miénkre különösen, hogy mindennek a kulcsa az ’ember’. Ahol megfelelő közművelődési szakember dolgozik egy településen, ott olyan közösségi életet tud kiépíteni, amelytől élhetővé válik a település. Ez tulajdonképpen a mi feladatunk – mondta el Baloghné Uracs Marianna. Hozzátette, nagy szükség van a fiatal munkaerőre, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán futó közösségszervezés alapszakkal emiatt közösek az érdekeik, és kölcsönösen tudják segíteni egymás munkáját.

Csillag Zsolt kancellár kiemelte, egy felsőoktatási intézménynek az oktatás és kutatás mellett ma már számtalan más feladata is van. – Azt gondolom, hogy egy egyetemtől alapvető elvárás lehet, hogy a regionális és helyi kulturális életnek a központja legyen, és vegye ki a részét ezen a területen is – tette hozzá. A kancellár szerint az egyetemen megszerzett tudás kamatoztatását a való életben csak úgy lehet elérni, ha a piaci szereplők már a hallgatók oktatási folyamatában is részt vesznek.

vehir.hu
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. ma 10:59 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.