Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Gazdaságpolitikai irányváltást szorgalmaz az LMP

2023. április 20. 14:07
Csütörtök délután Schmuck Erzsébet, az LMP Magyarország Zöld Pártja társelnöke, valamint Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője tartottak sajtótájékoztatót.

A kormány az autóipart tekinti gazdaságpolitikája motorjának, az LMP szerint függőségbe taszítják hazánkat – kezdte Schmuck. Eddig az orosz gáztól és olajtól függött az ország, a jövőben pedig az akkumulátorgyártáshoz szükséges ritkaföldfémektől, elsősorban a lítiumtól fog. Veszélyes út az akkumulátorok újrafeldolgozása, hiszen azokból ötször annyiba kerül a lítium kinyerése, mint a földfém megvásárlása.

Ne engedjük, hogy Magyarország akkumulátorhulladék-temető legyen! Hívta fel a figyelmet Schmuck. Ahogy azt sem, hogy külföldi, egyre inkább távol-keleti munkavállalókra épüljön a hazai ipar. Véleménye szerint a kormánynak arra kellene törekednie, hogy minőségi munkahelyek létrehozásával itthon tartsa, illetve külföldről hazacsábítsa a fiatalokat.

Gerstmár szerint a kihívás Veszprémet is érinti, a város népessége csökken és elöregedik, a külföldi munkavállalók száma viszont nő a Veszprémben működő cégeknél. A megyeszékhely fenntartható városfejlesztési stratégiája a város általános helyzetképének és középtávú céljainak összefoglalása. Ez a dokumentum említi a kockázatot, miszerint Veszprém gazdasága kiszolgáltatott az autóipari beszállítói láncok ágazati sokkjainak, trendjeinek.

Gerstmár úgy véli, a szentkirályszabadjai repülőtér fejlesztésével a megfelelő tér adott a változó gazdasági körülményekhez való adaptációhoz. Kitörési pontot jelenthet startupok helyzetbe hozása, amelyhez az irodakapacitás és a lakhatási lehetőségek bővítése elengedhetetlen.

A cél, hogy a város ne veszítse el versenyelőnyét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental technológiai vállalat veszprémi gyára idén két kategóriában jutott a döntőbe, valamint elnyerte „Az év gyártási/termelési projektje” kategória díját is, míg a cég budapesti telephelye az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményéért jubileumi oklevélben részesült – közölte közleményében a vállalat. 2024. május 31. 13:00 Parkoló épül a Török Ignác utcában Parkoló épül a Török Ignác utcában Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, ősszel megkezdődhet a kivitelezés is a Török Ignác utcában, ahol kiépítik a jelenleg murvás parkolót. 2024. május 31. 11:31 Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést gazdaság Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést Mit várhatnak a jövőtől a vállalkozások? Ebben a témában szervezett rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprémben kedden. 2024. május 29. 11:35 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. 2024. május 22. 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.