Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazdaságpolitikai irányváltást szorgalmaz az LMP

2023. április 20. 14:07
Csütörtök délután Schmuck Erzsébet, az LMP Magyarország Zöld Pártja társelnöke, valamint Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője tartottak sajtótájékoztatót.

A kormány az autóipart tekinti gazdaságpolitikája motorjának, az LMP szerint függőségbe taszítják hazánkat – kezdte Schmuck. Eddig az orosz gáztól és olajtól függött az ország, a jövőben pedig az akkumulátorgyártáshoz szükséges ritkaföldfémektől, elsősorban a lítiumtól fog. Veszélyes út az akkumulátorok újrafeldolgozása, hiszen azokból ötször annyiba kerül a lítium kinyerése, mint a földfém megvásárlása.

Ne engedjük, hogy Magyarország akkumulátorhulladék-temető legyen! Hívta fel a figyelmet Schmuck. Ahogy azt sem, hogy külföldi, egyre inkább távol-keleti munkavállalókra épüljön a hazai ipar. Véleménye szerint a kormánynak arra kellene törekednie, hogy minőségi munkahelyek létrehozásával itthon tartsa, illetve külföldről hazacsábítsa a fiatalokat.

Gerstmár szerint a kihívás Veszprémet is érinti, a város népessége csökken és elöregedik, a külföldi munkavállalók száma viszont nő a Veszprémben működő cégeknél. A megyeszékhely fenntartható városfejlesztési stratégiája a város általános helyzetképének és középtávú céljainak összefoglalása. Ez a dokumentum említi a kockázatot, miszerint Veszprém gazdasága kiszolgáltatott az autóipari beszállítói láncok ágazati sokkjainak, trendjeinek.

Gerstmár úgy véli, a szentkirályszabadjai repülőtér fejlesztésével a megfelelő tér adott a változó gazdasági körülményekhez való adaptációhoz. Kitörési pontot jelenthet startupok helyzetbe hozása, amelyhez az irodakapacitás és a lakhatási lehetőségek bővítése elengedhetetlen.

A cél, hogy a város ne veszítse el versenyelőnyét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.