Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
15°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
15°C

Gazdaságpolitikai irányváltást szorgalmaz az LMP

2023. április 20. 14:07
Csütörtök délután Schmuck Erzsébet, az LMP Magyarország Zöld Pártja társelnöke, valamint Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője tartottak sajtótájékoztatót.

A kormány az autóipart tekinti gazdaságpolitikája motorjának, az LMP szerint függőségbe taszítják hazánkat – kezdte Schmuck. Eddig az orosz gáztól és olajtól függött az ország, a jövőben pedig az akkumulátorgyártáshoz szükséges ritkaföldfémektől, elsősorban a lítiumtól fog. Veszélyes út az akkumulátorok újrafeldolgozása, hiszen azokból ötször annyiba kerül a lítium kinyerése, mint a földfém megvásárlása.

Ne engedjük, hogy Magyarország akkumulátorhulladék-temető legyen! Hívta fel a figyelmet Schmuck. Ahogy azt sem, hogy külföldi, egyre inkább távol-keleti munkavállalókra épüljön a hazai ipar. Véleménye szerint a kormánynak arra kellene törekednie, hogy minőségi munkahelyek létrehozásával itthon tartsa, illetve külföldről hazacsábítsa a fiatalokat.

Gerstmár szerint a kihívás Veszprémet is érinti, a város népessége csökken és elöregedik, a külföldi munkavállalók száma viszont nő a Veszprémben működő cégeknél. A megyeszékhely fenntartható városfejlesztési stratégiája a város általános helyzetképének és középtávú céljainak összefoglalása. Ez a dokumentum említi a kockázatot, miszerint Veszprém gazdasága kiszolgáltatott az autóipari beszállítói láncok ágazati sokkjainak, trendjeinek.

Gerstmár úgy véli, a szentkirályszabadjai repülőtér fejlesztésével a megfelelő tér adott a változó gazdasági körülményekhez való adaptációhoz. Kitörési pontot jelenthet startupok helyzetbe hozása, amelyhez az irodakapacitás és a lakhatási lehetőségek bővítése elengedhetetlen.

A cél, hogy a város ne veszítse el versenyelőnyét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.