Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Utolsó állomásához érkezett a vándorló szelektív gyűjtőpont

2023. április 19. 21:54 // Forrás: HybridCycle
Győr, Pannonhalma, Mosonmagyaróvár és Kapuvár után a körút utolsó helyszínére, Csornára látogatott a Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle közös hulladékgyűjtő akciójának részét ó képező öko-kiállítás.

A gyűjtőpont edukatív felületein a mindennapokba beépíthető, hasznos tippek, ötletek olvashatóak, amelyek segíthetnek a környezettudatos életmód kialakításában. A kihelyezett gyűjtőedényekbe pedig – a korábbi helyszínekhez hasonlóan – három hulladéktípust várnak a szervezők, a fiók mélyén lapuló régi telefonok, fülhallgatók, elromlott vasalók vagy éppen a kinőtt ruhák is elhelyezhetők a tárolókba.

A körút előző állomásaihoz hasonlóan Csornán is gördülékeny és hatékony együttműködés segítette a kampány céljának megvalósulását - hangsúlyozták a szervezők. Az elmúlt időszakban a város jövőre vonatkozó terveiben kiemelt szerepet kaptak a fennatarhatóság-fókuszú törekvések és fejlesztések, amelyek többek között a környezetkímélőbb közlekedési formák előmozdítására, a vasúti és kerékpáros vonal erősítésére, a zöldfelületek fejlesztésére és a megújuló energiaforrások előtérbe helyezésére irányultak.

A programsorozat szervezői azokra az érdeklődőkre is gondoltak, akik személyesen nem tudják megtekinteni a kiállítást, a kampány online felületein különböző cikkek, posztok adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat a fenntartható(bb) mindennapok kialakításához. Ezen összefoglalókból megtudhatjuk, hogy miért fontos a kampány során gyűjtőtt hulladéktípusokkal foglalkoznunk és bekapcsolódnunk az akcióba. Bár a kisméretű elektronikai hulladékok közé tartoznak a legáltalánosabb, mindennapi használati tárgyaink, újrahasznosításuk azonban csak kis százalékban megoldott. A textilipar az egyik legszennyezőbb az iparágak közül, mind az előállítás, a felhasználás és a keletkező hulladék tekintetében is. A műanyag esetében pedig egy rendkívül komplex problémáról beszélhetünk, ahol a Föld erőforrásainak kimerülése és az üvegházhatású gázok óriási mértékű kibocsátása jelenti a legnagyobb gondot - hívja fel a figyelmet a helyzetre a CLC csapata.

Csornán a jövő hét végéig csatlakozhatnak a gyűjtési akcióhoz az érdeklődők. A város lakói azonban a kültéri gyűjtőpont költözése után sem maradnak fenntarthatóság-fókuszú program nélkül: a Circular Living Concept projekt keretében szervezett alkotótábor fő műve, az “alternatív” monstrancia április 27-én érkezik a városba. A látványos “trash art” szobornak és az ahhoz kapcsolódó rövid kiállításnak a Csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár ad otthont május 8-ig.

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.