Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
24°C

Zárva a könyvtár? Vigye vissza könyvét!

2023. április 14. 14:19
Többé nem kell a könyvtár nyitvatartásához alkalmazkodni, ha könyvet szeretnénk visszavinni az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Cholnoky lakótelepi Könyvtárába, ugyanis a péntek délelőtt – a könyvtárosok világnapján – átadott Biblioboxba bármikor elhelyezheti lejárt, vagy kiolvasott könyveit.

A huszonegyedik század kényelmes üzemmódra váltott, érezhető ez az élet számos területén. A könyvtárban sincs ez másképp, többé nem szükséges a személyes kézből kézbe átadás, hiszen, ha a Biblioboxba (könyv visszavevő automata) behelyezett olvasókártyánkat érzékeli a doboz, kinyílik a kisajtó, s már vissza is lehet adni a könyvet. A rendszer csak abban az esetben nyílik ki, ha valóban érvényes az olvasókártya.

Baranyai Tamás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója ismertette elsőként a szolgáltatást. Egyúttal bejelentette az EKF által támogatott Kaland(könyv)tár projektet, melynek első lépcsője mostantól aktuális: várostörténeti sétára invitálják a diákokat, hogy jobban megismerjék a helyet, ahol élnek, tanulnak. A feladat, hogy egy, a könyvtár által megalkotott füzetet kitöltsék, s eljuttassák az intézmény részére. Decemberben az eredményhirdetésre is sor kerül, ahol a beküldők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az első séta a Cserhát vársorész és a Buhim-völgy területére kalauzolja az érdeklődőket. A füzetben szakirodalmi ajánló is szerepel, segítve ezzel a füzet kitöltését.

Halmay Gábor, a Közjóléti Bizottság elnöke is köszöntötte a megjelenteket, s úgy fogalmazott, szimbolikus, hogy a könyvtárosok világnapján együtt vannak az intézmény dolgozói, fenntartói, valamint a használói. Gratulált a Biblioboxhoz, s minél több olvasásra buzdította a megjelent diák olvasókat.

Szóllás Péter, a Kulturális Innovációs Minisztérium Könyvtári és Levéltári Főosztályának vezetője elmondta, az új trendeknek meg kell felelni, s a hagyományos szolgáltatásokon túlmutatót alkotni, hogy az olvasás minél népszerűbb legyen. A sajtótájékoztatón Oros Sándor, a könyvtár szervezési igazgatóhelyettese is résztvett. 

A rendezvényen Horváth Gergő gitáros előadásával emelte a rendezvény fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. ma 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01 A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. tegnap 16:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.