Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Rendezd be szobádat boho stílusban!

2023. április 14. 11:00

A boho stílusú lakberendezés nem új keletű dolog, de még mindig nagyon trendi. Nem kell hozzá más, mint vidám színű kiegészítők, egy-két rusztikus bútor, díszpárnák és ágytakarók sokasága. A bohém stílus a könnyedségéről, lazaságáról ismert, ahol nincsenek kötelező szabályok.

A boho stílus legfontosabb elemei: a dekorációs tárgyak

A lakberendezők is nagyon kedvelik a boho stílust, hiszen fillérekből meg lehet valósítani a belső terek kialakítását néhány apró kiegészítővel. Ezek között első helyen szerepel a díszpárna, amelyet elhelyezhetünk a kanapén, a hintaszékben, de a kényelmes fonott fotelben is.

A Print Fashion díszpárnahuzatai között egyedi mintázatú darabokra bukkanhatunk, így könnyen ki tudjuk választani a kis kuckónkba illőket. A párnahuzatokat önállóan is megrendelhetjük, de töltettel is. Ha az előbbi esetet választjuk, akkor akár az évszaknak megfelelően is cserélgethetjük a párnákat a lakásban.

A mintákat grafikusok tervezték, teljesen egyediek. Témakörök szerint vannak csoportosítva a Print Fashion oldalán, így egyszerűen megtalálhatjuk az elképzelésünk szerinti darabokat. A boho stílusú lakásokba például remekül illenek a virágmintás díszpárnák, de a mandalásak is.

A boho stílus jellemző bútorai

A bútorok tekintetében sem kell nagy dolgokra gondolnunk. Egy nagy és kényelmes kanapé, egy kissé kopottas, széles fotel tökéletes választás lehet. Terítsük le ezeket puha ágytakaróval, alájuk tegyünk hosszú szálú szőnyeget!

A boho stílus bútorainak alapanyaga a fa és a fém. Jellemzően vintage hatást keltenek, így semmiképp sem illenek ide a modern garnitúrák. A fotelek mellé tegyünk egy kissé régies stílusú állólámpát, a sarokban álljon egy regényektől roskadozó könyvespolc, és máris kész a bohém stílusú kuckónk!

Nem érdemes az egész lakást eszerint berendezni, mert túl élénknek, vibrálónak hathat. Válasszunk ki egy kisebb helyiséget - ez jellemzően lehet a hálószoba, az olvasósarok, a vendégszoba vagy akár a konyha is, - és ott alakítsunk ki egy változatos berendezést. Jöhet minden, ami mintás, színes, puha és meleg.

Akkor járunk el helyesen, ha belépve a helyiségbe azt érezzük, hogy minden olyan nyugodt, békés, ugyanakkor mégis élettel teli. Ezt úgy érhetjük el, hogy a színeket is kombináljuk egymással.

Milyen színeket használ a boho?

A boho stílusnál elsősorban az élénk színek dominálnak, de nem baj, ha ezek kontrasztosak. Jól elfér egymás mellett a narancssárga, sárga és piros keverve a kékkel és a zölddel. A feketét azonban érdemes mellőzni!

Ahogy a nevében is benne van, a bohém eredetileg a francia művészvilág kedvelt lakberendezési módja volt, de ma már a sokan örömmel választják, akik kerülni szeretnék a túl hideg, személytelen, konzervatív stílusokat.

A boho stílus főleg a fiatalok körében népszerű, hiszen egyáltalán nem költséges a megvalósítása. A finom alapanyagok - például a pamutpárnák, bársonyos ágytakarók, puha szőnyegek - mind-mind otthonossá teszik a szobabelsőt, így biztosan még sokáig trendi lesz ez a stílus.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.