Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember

2023. április 12. 21:50 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott a magyar női kézilabda-válogatottban, amely kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A magyarok szerdán Érden 34-28-ra győzték le Izlandot a selejtező visszavágóján, és mivel az első mérkőzésen, szombaton Hafnarfjördurban 25-21-re nyertek, 59-49-es összesítéssel jutottak ki a tornára.

Kapcsolódó cikk
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.

"Amit megbeszéltünk, azt sikerült megoldanunk, zárt volt a védekezésünk, nagyon jól védekeztünk a szélsőikkel szemben, becsapdáztuk az irányítóikat, akik kidobálták a labdákat" - mondta az MTI-nek a szerdai meccs első 24 percéről Golovin. Csapata 17-9-re vezetett, de az ellenfél a szünet előtt egy 5-0-s sorozattal felzárkózott.

"Az utolsó hat percben már jelentős előnnyel vezettünk, ezért azt hittük, könnyedén lőhetünk kapura. Kapkodtunk, nem voltak kidolgozott helyzeteink, ráadásul a visszafutásunk sem volt tökéletes, ezért kaptuk a gólokat" - vélekedett a kapitány.

A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland női kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzés végén az Érd Aránában 2023. április 12-én. A magyar válogatott 34-28-ra legyőzte Izlandot, így kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. MTI/Kovács TamásA magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland női kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzés végén az Érd Aránában 2023. április 12-én. A magyar válogatott 34-28-ra legyőzte Izlandot, így kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta, amikor fölényesen vezetnek, tisztázni kell a fejekben, hogy még nincs vége, hiszen például Izlandon is volt egy 7-1-es sorozata az ellenfélnek.

A visszavágó első félidejének végén Klujber Katrin piros lapot kapott, és mivel Papp Nikolett talpsérülés miatt hiányzott a keretből, az irányító Kukely Annának kellett jobbátlövőt játszania a második felvonásban, de ő csak két napot tudott készülni a feladatra.

Golovin felidézte: a szünetben megbeszélték a csapattal, hogy hosszabb támadásokra van szükség. Hozzátette, Kukely Annával nem nagyon tudták megoldani ezt a kényszerhelyzetet, mert ő nagyon jó játékos, de még fiatal. Mint mondta, a védekezést megoldotta a Ferencváros kézilabdázója, de támadásban nem a kellő sebességgel játszott, nagyon becsülte a labdát.

"Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott" - szögezte le Golovin, aki a védekezéssel összeségében nem volt elégedett, szerinte az szombaton 46 percig sokkal jobb volt, mint ezúttal.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A 32 csapatos világbajnokság 29 résztvevője:
Dánia, Svédország, Norvégia, Franciaország, Montenegró, Hollandia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Németország, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Angola, Kamerun, Kongó, Szenegál, Argentína, Brazília, Kína, Japán, Irán, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Chile, Paraguay

Az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságát - amelyről a győztes jut ki a vb-re - júniusban rendezik, az utolsó két helyet pedig a nemzetközi szövetség szabadkártyával tölti fel.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.