Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A demencia a központi témája a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatójának

2023. április 13. 23:38
A Veszprémi Petőfi Színház legújabb nagyszínházi bemutatója – Az apa – Florian Zeller története, melyet Kálloy Molnár Péter állított színpadra. A keserves bohózat két főszereplője Palásthy Bea és Rupnik Károly, az előadást a rendező tizenkét éven felülieknek ajánlja.

A hatszereplős darabban Szeles József, Hirschl Laura, Gaál Attila Csaba, valamint Soltis Eleonóra is játszik. A zeneszerző Farkas Izsák, aki kifejezetten a szóban forgó történethez, a Veszprémi Petőfi Színház számára írta meg Az apa zenéjét.

Kálloy Molnár Péter az előzményekről elmondta, régi jó kapcsolatot ápol a teátrum igazgatójával, Oberfrank Pállal, kapcsolatuk a közös Vígszínházas évekig nyúlik vissza. A veszprémi közönségnek sem lehet ismeretlen Kálloy, hiszen A mindenség elmélete is – melyet rendezett – hatalmas sikerrel ment a színházban. Végül Az apa színpadra állításával többek között a történet érzékenysége, s a korábbi sikerek miatt bízta meg Oberfrank.

Mindig nagy feladat egy történetet színpadra állítani, ráadásul jelen esetben egy rendkívül nehéz témát mutatunk be. A középpontba állított problémakör az időskori demencia, bízom benne, hogy a közönség nyitott lesz rá, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy minden családot valamilyen módon érint a betegség. Tisztában vagyok vele, hogy az emberek leginkább szórakozni és kikapcsolódni járnak színházba, de úgy hiszem, fontos ezekről a dolgokról is beszélni. Törekedtem arra, hogy ne legyen túl nehéz és szomorú, lehet majd sokat nevetni is. Az előadás kétszer ötven perces, óriási alakítást láthatunk a színészektől.” - Kálloy Molnár Péter

Kálloy a próbafolyamatról elmondta: „Alapvető minden munka nehéz és komoly kihívás, ráadásul ebből film is született, biztos sokan ismerik. Én a részemről szándékosan nem néztem meg, hiszen az én dolgom, hogy a saját szemüvegemen keresztül mutassam be, nem szabad, hogy befolyásoljanak más feldolgozások. Egyébként nagyszerű világosító és hangosító csapat dolgozik az előadáson, remek látvány tárul a közönség elé.”

Kálloy végül elmondta, leginkább tizenkét éves korosztály fölött ajánlja. Az előadásról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek. tegnap 22:04 Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe gasztronómia Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe Csütörtök délután elindult a második Balaton Wine&Gourmet gasztronómiai fesztivál a Veszprémvölgyben, ami rekordgyorsasággal lett Veszprém egyik nemzetközileg is jegyzett fesztiválja. Idén Argentína magyarországi nagykövete is ellátogatott ide, nem pusztán kedvtelésből. tegnap 2:53 A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Szeptember 20–25. között az alpesi ország vendégeskedik a királynék városában: a Svájci Napok Veszprém-Balatonon rendezvénysorozat keretében nemcsak a közös pontokat ismerhetjük meg, de svájci filmet, színházi előadást is nézhetünk, valamint gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatunk. 2023. szeptember 20. 21:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.