Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Délelőtt tanár, délután erőemelő – VIDEÓ

2023. április 13. 19:44
Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek versenyeikre a veszprémi sportolók. Ezúttal a Lovassy László Gimnázium tanára, a világcsúcstartó erőemelő, Csonka Anikó látott minket vendégül, akinek segítségével megpróbálkozhattunk a felhúzással is.

Csonka Anikó amellett, hogy főállásban tanárként tevékenykedik a Lovassy gimnáziumban, négy hónap leforgása alatt országos- és világcsúcsot is döntött felhúzásban. Az ötvenöt éves történelemtanár nem sokkal később Európa-bajnoki címet is szerzett, sőt, azóta már újabb világbajnoki címnek is örvendhet. Edzéslesen sorozatunk legújabb adásában nála jártunk.

A forgatás alatt bepillantást nyerhettünk Anikó tavaszi alapozásába: megtudhattuk, gőzerővel készül az előtte álló újabb nemzetközi megmérettetésekre, amelyeken elsődleges célja az lesz, hogy a korábbi, 152.5 kg-os világcsúcsát átírhassa 160 kg-ra. Szóba került a sportág tisztasága is, sőt, mi magunk is megpróbálhattuk elemelni azt a súlyt, amivel Anikó szinte csak bemelegít.

Hogy sikerült-e, a videból kiderül!

Simon Dani
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.