Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Új külsőbe öltöztették iskolájuk udvarát a botevesek és jendrások

2023. április 6. 9:45
Az „Alakítsd az iskolád Veszprém! - társasjáték alapú iskolaudvar alakítás általános és középiskolásoknak” című projekt eredményeit ismertették szerda délután a Pannon Egyetem E épületében, a Pannon Köztérben.

Elsőként Szilágyi-Nagy Anna, a kultúrAktív Egyesület elnöke ismertette a veszpérmi VSZC Jendrassik-Venesz Technikum  és Hrisztov Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán megvalósult  közösségi tervezési folyamatot és a DEMO Egyesület közreműködésével  elkészült ötleteket. Anna kifejtette, társasjátékok, valamint játékos foglalkozásokon keresztül tervezték meg a gyerekek saját iskolaudvarukat, ami a DEMO Egyesületnek köszönhetően nem csupán terv maradt, de meg is valósulhatott.

A Botev és a Jendra nyitott volt a megkeresésre, s mivel a kultúrAktív Egyesület főként pedagógusokból, valamint építészekből áll, így ezt a két szakterületet összehozták, s olyan projektet készítettek, melyben környezeti neveléssel foglalkozhatnak. Ezzel nem csupán arról van szó, hogy jobban megismerhetik környezetüket, de lehetőségük van annak alakítására, formálására is.

A folyamat során elsőként meg kellett ismerkedni a projekt résztvevőivel, a gyerekekkel, s feltérképezték iskolaközösségüket. A közös munka során helyszínbejárással mérték fel az iskolaudvar lehetőségeit, ahol a gyermekek megfogalmazták álmaikat, céljaikat a térről. Anna köszönetét fejezte ki – a DEMO Egyesületen kívül – az együttműködő pedagógusoknak, akik nyitottak voltak abban, hogy bevonják az iskolaközösséget a folyamatba.

A DEMO Egyesület elnöke, Berta Barna is megköszönte a közös együttműködést, s elmondta, az EKF is támogató volt egy párhuzamosan futó mellékprojektben, mellyel szintén a közösség összekovácsolását tűzték ki célul.

Szilágyi-Nagy Anna egyébként nem bízta a véletlenre a megvalósításért felelős feladatköröket, hiszen a DEMO Egyesület tagjai egytől-egyig végzett tervezőművészek, alkotók, vagy művészeti egyetemen oktatásban résztvevő hallgatók. Végül megköszönték Berta-Szénási Pannának a segítséget, aki amellett, hogy megvalósítója, ötletgazdája is a folyamatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   2023. december 8. 21:50 A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.   2023. december 8. 14:12 Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Beutatták a Privát Veszprém családtörténetekről szóló könyvét csütörtökön a Fotonban, ezzel lezárva a helytörténeti projektet. 2023. december 8. 16:52 Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba oktatás Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba 754 darab notebookot osztanak szét a napokban a veszprémi iskolák 7. és 10. évfolyamos osztályaiban, országosan pedig 140 ezer ilyen eszköz kerül ingyenesen a diákokhoz a magyar kormány digitális esélyegyenlőségi programjának köszönhetően. 2023. december 7. 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.