Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A menstruációs szegénység ellen tenne az LMP

2023. április 5. 13:17
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője Bakos Bernadett országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót szerda délelőtt.

A magyar nők több mint húsz százalékát érintheti a menstruációs szegénység, ami azt jelenti, hogy több mint egymillió nőnek okoz gondot az egészségügyi betétek és más női higiéniai termékek beszerzése. Emiatt a kamaszlányok minden hónapban napokra kimaradnak az iskolából, a felnőtt nők pedig a munkából.

Az LMP áfamentességgel tenné elérhetővé a termékeket, valamint javasolja, hogy az önkormányzati, állami szociális intézményekben tegyék ingyenesen hozzáférhetővé. Bakos kezdeményezésére a kőbányai önkormányzat már elindított egy programot: évente kétmillió forintból megvalósítható a menstruációs szegénység visszaszorítása.

Gerstmár Ferenc Bakos Bernadett példáját követve a következő öt év helyi esélyegyenlőségi programjának folyamatban lévő tervezése során szorgalmazza, hogy központilag, önkormányzati forrásból történjen meg a termékek megvásárlása és szétosztása a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben, a Családok Átmeneti Otthonában, a hajléktalanellátásban.

Gerstmár kapcsolatfelvételt javasol a helyi tankerülettel, szakképzési centrummal, a kórházzal azért, hogy fogadják el helyi általános iskolákban, valamint középiskolákban az egészségügyi betéteket, méghozzá az iskolai és területi védőnők bevonásával.

Szabó Eszter
további cikkek
Gerstmár Ferenc: A biztonság az első! Gerstmár Ferenc: A biztonság az első! Kedd délelőtt Gerstmár Ferenc, a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót arról, milyen biztonsági intézkedések lépnek érvénybe. 2023. szeptember 5. 15:20 Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Triton Life Így lett piacvezető nagyon hamar a Triton Life Veszprémben Van egy magánszektor Magyarországon is, ami a magánóvódák- és iskolákhoz hasonlóan az állami szolgáltatások mellett működik, mégis talán a legtöbb ember ebben érintett igazán, a verseny pedig rendkívül kiélezett itt. A magánegészségügyi központok népszerűsége egyre nagyobb, Veszprémben pedig egy közel húszéves tapasztalattal bíró szakmai csapat vetette meg lábát a Triton-csoportnak köszönhetően. Megnéztük, mit tud ez a magánegészségügyi központ, és hogyan vált nagyon hamar piacvezetővé a városban.   2023. augusztus 4. 11:53 A vízbázisért aggódik az LMP A vízbázisért aggódik az LMP A karsztvíz védelmében tartott sajtótájékoztatót kedden az LMP Veszprémben. 2023. július 18. 13:19 Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt A korábbi honvédelmi miniszter által a gyulafirátótiaknak tett ígéretek valóra váltását várják az ellenzéki frakciók. 2023. július 13. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.