Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2023. április 5. 10:59
Kedden tartották az Idősügyi Tanács ülését a Városházán. Idén először ült össze a tanács a költségvetés elfogadása után.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtó számára összefoglalta a legfontosabb napirendi pontokat. Kiosztják a február végén a költségvetésben elfogadott 2,5 milliós forintos támogatást, amiből minden nyugdíjas klub létszámtól függően, illetve egyéb szempontok alapján részesül.

Hegedűs elmondta: április végén plusz egymillió forintot biztosítanak a nyugdíjas szervezetek számára. Ez nagy segítség lehet például rendezvények vagy versenyek szervezésénél, melyek gyakran erősítik a város hírnevét.

A másik jelentős napirendi pont az év végén elfogadott idősügyi koncepció volt, melyhez intézkedési terv is készült, több konkrét projekt megfogalmazásával. A célkitűzések olyan programokról szólnak, mint a szenior kisokos kiadása, mely az önkormányzati szolgáltatásokat mutatja be.

Az alpolgármester hozzátette, tervezik egy koncepció kidolgozását – szakértő bevonásával – , mely arról szól, miként lehet támogatni az időseket abban, hogy minél később kelljen bentlakásos szolgáltatást választaniuk.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.