Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2023. április 5. 10:59
Kedden tartották az Idősügyi Tanács ülését a Városházán. Idén először ült össze a tanács a költségvetés elfogadása után.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtó számára összefoglalta a legfontosabb napirendi pontokat. Kiosztják a február végén a költségvetésben elfogadott 2,5 milliós forintos támogatást, amiből minden nyugdíjas klub létszámtól függően, illetve egyéb szempontok alapján részesül.

Hegedűs elmondta: április végén plusz egymillió forintot biztosítanak a nyugdíjas szervezetek számára. Ez nagy segítség lehet például rendezvények vagy versenyek szervezésénél, melyek gyakran erősítik a város hírnevét.

A másik jelentős napirendi pont az év végén elfogadott idősügyi koncepció volt, melyhez intézkedési terv is készült, több konkrét projekt megfogalmazásával. A célkitűzések olyan programokról szólnak, mint a szenior kisokos kiadása, mely az önkormányzati szolgáltatásokat mutatja be.

Az alpolgármester hozzátette, tervezik egy koncepció kidolgozását – szakértő bevonásával – , mely arról szól, miként lehet támogatni az időseket abban, hogy minél később kelljen bentlakásos szolgáltatást választaniuk.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.