Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Verhetetlen veszprémi tájfutó lányok

2023. április 4. 15:32
Kiválóan eredményeket értek el a Veszprémi Honvéd SE tájékozódási futói a tömegrajtos csapat és szenior ultra hosszútávú ob-n.

A tájékozódási futóknál a tömegrajtos csapat és szenior ultra hosszútávú ob-val vette kezdetét az idei bajnoki sorozat.

A megmérettetésre a Magas-Bakony egyik vadregényes részén, Németbánya mellett került sor, ahol a mély völgyek és meredek, sziklás hegyoldalak mellett bozótos részek és lehullott ágak formáltak igazi akadálypályát. A verseny alatt az eső-jeges eső is többször eleredt, így az eleve komoly fizikai kihívást jelentő pályákon a vártnál keményebb feladat várt a mezőnyre

– tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtórefernsétől.

Remekelt a VHS csapata - Fotó: Bálint MónikaRemekelt a VHS csapata - Fotó: Bálint Mónika

Szerencsére a Veszprémi Honvéd SE sportolói jól vették a nehézségeket, amire az eredmények szolgálnak tökéletes bizonyítékként: az egyesület megszerezte (a versenyforma 2019-es bevezetése óta) első felnőtt női csapatbajnoki aranyérmét, ráadásul minden női kategóriát megnyert, melyben csapatot indított.

A szeniorok szintén kitettek magukért, így több helyezés és bajnoki pont megszerzése mellett hárman állhattak a dobogó legfelső fokára.

Eredmények

Országos csapatbajnokság

N14: 1. Barát Jázmin, Gaschler Janka, Heizer Alíz, 3. Molnár Zulejka, Bálint Nóra, Kovács Borbála
N18: 1. Engi Lilien, Jávor Janka, Gaschler Emma
N20: 1. Pegán Ágnes, Lantai Lili, Ódor Laura
N21: 1. Varsányi Kinga, Máramarosi Rita, Mérő Dominika

F14: 3. Molnár Iván, Engi Dániel, Varsányi Ádám
F20: 2. Kovács Márk, Bálint Ádám, Bálint Gergő

Ultra hosszútávú bajnokság

N35: 1. Kaszás Szilvia (BSC)
N50: 2. Wengrin Ágnes
N55: 1. Németh Zsoltné Bors Melinda
N60: 3. Böröczkyné Makai Anna
N75: 3. Komár Béláné

F35: 1. Miskó Róbert (BSC)
F40: 3. Vajda Zsolt
F50: 2. Vass Tibor
F60: 1. Egei Tamás, 2. Prill László
F70: 1. Horváth Tivadar, 3. Bikki Sándor

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. tegnap 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.