Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Idén harmadik alkalommal díszítenek tojásfát a Jeruzsálemhegyen

2023. április 7. 22:56
Az első tojások hétfőn kerültek fel arra a Kiskőrösi utcai fára, amelyet az ünnep idejére “örökbe fogadott” a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör.

Heiter Sándor, a civil szervezet vezetője kérdésünkre elmondta: a kezdeményezés ötlete a pandémia idején fogant meg: amikor nem lehetett csoportos rendezvényeket szervezni, arra kérték a városrész lakóit, hogy hagyjanak egy-egy díszt a vegyesbolt előtti fákon, így – bár a díszítés egyénileg történt – mégis közösségi kezdeményezéssel ünnepelhették a húsvétot. 

A fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódottA fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódott

A tojásfa-díszítés annyira népszerű lett, hogy a lezárások után is igény mutatkozott rá, így mára hagyománnyá vált. Az elmúlt években több mint kétszáz tojást akasztottak az ágakra, amik másfél-két hétig derítették jobb kedvre az erre járókat. 

Az első díszeket a Szent Margit Óvoda csemetéi helyezhették el a tojásfán, azóta pedig bárki, aki szeretne hozzájárulni a városrészi ünnephez, felakaszthatja a maga tojásait. Nagyszombaton 16 órától pedig közösségi díszítésre várják az érdeklődőket a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.