Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén harmadik alkalommal díszítenek tojásfát a Jeruzsálemhegyen

2023. április 7. 22:56
Az első tojások hétfőn kerültek fel arra a Kiskőrösi utcai fára, amelyet az ünnep idejére “örökbe fogadott” a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör.

Heiter Sándor, a civil szervezet vezetője kérdésünkre elmondta: a kezdeményezés ötlete a pandémia idején fogant meg: amikor nem lehetett csoportos rendezvényeket szervezni, arra kérték a városrész lakóit, hogy hagyjanak egy-egy díszt a vegyesbolt előtti fákon, így – bár a díszítés egyénileg történt – mégis közösségi kezdeményezéssel ünnepelhették a húsvétot. 

A fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódottA fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódott

A tojásfa-díszítés annyira népszerű lett, hogy a lezárások után is igény mutatkozott rá, így mára hagyománnyá vált. Az elmúlt években több mint kétszáz tojást akasztottak az ágakra, amik másfél-két hétig derítették jobb kedvre az erre járókat. 

Az első díszeket a Szent Margit Óvoda csemetéi helyezhették el a tojásfán, azóta pedig bárki, aki szeretne hozzájárulni a városrészi ünnephez, felakaszthatja a maga tojásait. Nagyszombaton 16 órától pedig közösségi díszítésre várják az érdeklődőket a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A fejlesztő foglalkozás ablak a világra A fejlesztő foglalkozás ablak a világra Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.   tegnap 20:09 Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Jurij C.-t, a Hableány katasztrófáját okozó Viking Sigyn kapitányát kedden Budapesten. Az ítélet nem jogerős. tegnap 10:34 Megvan Magyarország kórképe Megvan Magyarország kórképe Alig tíz hónappal a felmérés után már közzé is tette a KSH a részletes népszámlálási adatokat. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen helyzetben van jelenleg az a 9,6 millió ember, amit magyar társadalomnak hívnak. tegnap 10:32 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. tegnap 14:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.