Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C

Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán

2023. március 31. 13:48
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

Két vadonatúj VW és Mercedes is felvonult Veszprém belvárosában a nagyposta előtt csütörtök délután, ez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Thyssenkrupp vállalat pont az ilyen autókhoz tervez elektromos kormányrendszereket.

A német cég 2021-ben hozta létre veszprémi telephelyét, ahol elsősorban nem gyártás, hanem mérnöki munka zajlik.

Ebből kaphattak ízelítőt a Kossuth utcán azok, akik csütörtök délután megálltak a Thyssenkrupp sátra előtt. Nemcsak a cég tevékenységéről és nyitott pozícióról tudhattak meg többet, hanem belecsöppenhettek egy beszélgetésbe is, ami jóval túlmutatott, de mégsem távolodott el a Thyssenkrupp szerepétől Veszprémben.

A színpadon ugyanis dr. Naszádos László, a Thyssenkrupp side managere mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese, dr. Fodor Attila és Veszprém polgármestere, Porga Gyula is helyet kaptak.

A beszélgetésen szó esett a Thyssenkrupp céges stratégiájáról, elsősorban humánerő-menedzsmenti szempontból. Itt a cégvezető elmondta, hogy Veszprém mellett anno a város kedvező adottságai miatt döntöttek, hiszen nem túl nagy, de nem is túl kicsi ahhoz, hogy jól érezzék magukat a fiatal mérnökeik, akik a mozgatórugói a cégnek. Ezen kívül a város hangulata segít a kreativitásnak is, ami szintén nélkülözhetetlen a Thyssenkrupp munkavállalóinál.

Porga Gyula a város és a helyben működő cégek, valamint a Pannon Egyetem kapcsolatát úgy jellemezte, mint egy ökoszisztémát, amiben – ha mindenki jól érzi magát és előre tud haladni – közös sikereket tudnak elérni.

Veszprém víziójáról elmondta: a város térséggel együtt a kreatív iparra épít, ezt segíti az EKF-cím is, de ugyanúgy nekik az önkormányzatnál is feladatuk, hogy megteremtsék azt a környezetet, amiben jól tudnak boldogulni az ilyen vállalkozások.

Dr. Fodor Attila elmondta, hogy a Pannon Egyetem a Thyssenkruppal már azóta kiváló kapcsolatot ápol, hogy letelepedtek Veszprémben. Látták az eleje óta, hogy ez a cég komolyan képzeli el az építkezést, a mérnök hallgatóikat igyekeznek már egészen korán bevonni a gyakorlati munkába, ez pedig nagy versenyelőny a humánerő-piacon is.

A cég kitelepülése a felhős idő ellenére is eredményes volt, ha csak abból mérjük le, hogy többen megálltak, érdeklődtek a standnál – volt, aki komoly érdeklődőként valamelyik mérnöki pozíció iránt.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. tegnap 13:30 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. tegnap 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.