2023. június 7.
//
Róbert névnap

Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán

Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

Két vadonatúj VW és Mercedes is felvonult Veszprém belvárosában a nagyposta előtt csütörtök délután, ez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Thyssenkrupp vállalat pont az ilyen autókhoz tervez elektromos kormányrendszereket.

A német cég 2021-ben hozta létre veszprémi telephelyét, ahol elsősorban nem gyártás, hanem mérnöki munka zajlik.

Ebből kaphattak ízelítőt a Kossuth utcán azok, akik csütörtök délután megálltak a Thyssenkrupp sátra előtt. Nemcsak a cég tevékenységéről és nyitott pozícióról tudhattak meg többet, hanem belecsöppenhettek egy beszélgetésbe is, ami jóval túlmutatott, de mégsem távolodott el a Thyssenkrupp szerepétől Veszprémben.

A színpadon ugyanis dr. Naszádos László, a Thyssenkrupp side managere mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese, dr. Fodor Attila és Veszprém polgármestere, Porga Gyula is helyet kaptak.

A beszélgetésen szó esett a Thyssenkrupp céges stratégiájáról, elsősorban humánerő-menedzsmenti szempontból. Itt a cégvezető elmondta, hogy Veszprém mellett anno a város kedvező adottságai miatt döntöttek, hiszen nem túl nagy, de nem is túl kicsi ahhoz, hogy jól érezzék magukat a fiatal mérnökeik, akik a mozgatórugói a cégnek. Ezen kívül a város hangulata segít a kreativitásnak is, ami szintén nélkülözhetetlen a Thyssenkrupp munkavállalóinál.

Porga Gyula a város és a helyben működő cégek, valamint a Pannon Egyetem kapcsolatát úgy jellemezte, mint egy ökoszisztémát, amiben – ha mindenki jól érzi magát és előre tud haladni – közös sikereket tudnak elérni.

Veszprém víziójáról elmondta: a város térséggel együtt a kreatív iparra épít, ezt segíti az EKF-cím is, de ugyanúgy nekik az önkormányzatnál is feladatuk, hogy megteremtsék azt a környezetet, amiben jól tudnak boldogulni az ilyen vállalkozások.

Dr. Fodor Attila elmondta, hogy a Pannon Egyetem a Thyssenkruppal már azóta kiváló kapcsolatot ápol, hogy letelepedtek Veszprémben. Látták az eleje óta, hogy ez a cég komolyan képzeli el az építkezést, a mérnök hallgatóikat igyekeznek már egészen korán bevonni a gyakorlati munkába, ez pedig nagy versenyelőny a humánerő-piacon is.

A cég kitelepülése a felhős idő ellenére is eredményes volt, ha csak abból mérjük le, hogy többen megálltak, érdeklődtek a standnál – volt, aki komoly érdeklődőként valamelyik mérnöki pozíció iránt.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz.
A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét
A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Megnyitotta kapuit az egykori Várkert étterem helyén kialakított új audiovizuális központ, a Foton. Művészmozi, digitális kiállítótér, fűszerterasz várja az érdeklődőket.