Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy örök barátság kezdete

2010. május 26. 13:50
Lengyelországból, Boleslawiec városából érkeztek cserediákok az Ipari gimnáziumba. Céljuk, a nyelvtanulás és a közös kultúra megismerése.

A diákcsere-programot aláíró egyezményt tavaly kötötte meg az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium valamint a Jan Korczak lícuem. Boleslawiec városa Alsó-Sziléziában található, nagyságát és népességszámát tekintve csaknem hajszálra azonos Veszprémmel. Krzysztof Zuromski és Marlin Ostrowski német tanárok kíséretében, 16-17 éves diákok érkeztek. Másodszor öttek városunkba a lengyel diákok. Porga Gyula alpolgármester lengyelül köszöntette a vendégeket a városházán szerdán. Látogatásuk célja a nyelvtanulás, közös kultúránk és történelmünk tanulása, ismereteinek elmélyítése.


Porga Gyula alpolgármester és az Ipari gimnázium tanárai

Az alpolgármester beszélt a vendégeknek a város, a régió történelmi örökségéről, természeti szépségéről, valamint a közigazgatás, mint a közgyűlés rejtelmeiről és annak rendjéről. Szóba kerültek a város országos és nemzetközi sportsikerei, illetve a testvérvárosi kapcsolatok, és annak fontossága.

Kirándulnak Herendre, a Balatonra és a Bakonyba – amennyiben az időjárás kedvez nekik. Szerdán a Várba látogatnak és annak környékét veszik szemügyre.

A húsztagú csoport szombaton utazik haza.

Szausev Xénia
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.