Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C

Demeter Ferenc István kapta a Pro Meritis érmet

2023. március 24. 14:18
Péntek délelőtt az Agórában tartott Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület közgyűlésén adták át a díjat.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Porga Gyula a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Demeter Ferenc István részére Pro Meritis érmet adományozott.

Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Már fiatal tisztként parancsnoki beosztásba került. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, melynek megszűnésekor, 2001-ben nyugállományba vonult.

Demeter Ferenc István számára fontos volt, hogy ne szakadjon el a gyökerektől, így tagja, illetve alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesületének. Az évente megrendezésre kerülő Doni Hősök Emléktúra szervezési feladatait látja el. A várossal közös rendezésű „Apród Hétpróba” rendezvényen játékos sportversenyt és családi napokat rendez és szervez az állománynak. Alezredes úr meggyőződése, hogy a katonaság szoros kapcsolatba kerülhet az állampolgárokkal, mely által a bizalom a testület irányába folyamatosan erősödik.

Demeter Ferenc István aktív közösségi tevékenysége folytán bekapcsolódott a megyei és veszprémi nyugdíjasok lüktető életébe is. Jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként, illetve a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi-megyei nyugdíjas klubok és egyesületek érdekeit.

A nevéhez fűződik többek között a Bakony Túra, a Balatoni Randevú néven Csopakon megrendezésre kerülő nagyszabású országos nyugdíjas találkozó, regionális szinten Vers- és prózamondók találkozója, illetve az Idősek Világnapja Veszprém megyei ünnepsége. A Generációnk című magazinban pedig nagyszerű írói vénával mutatja be hitelesen a különleges és értékes emberek munkásságát és életútját.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  2024. február 24. 9:14 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.