Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Demeter Ferenc István kapta a Pro Meritis érmet

2023. március 24. 14:18
Péntek délelőtt az Agórában tartott Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület közgyűlésén adták át a díjat.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Porga Gyula a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Demeter Ferenc István részére Pro Meritis érmet adományozott.

Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Már fiatal tisztként parancsnoki beosztásba került. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, melynek megszűnésekor, 2001-ben nyugállományba vonult.

Demeter Ferenc István számára fontos volt, hogy ne szakadjon el a gyökerektől, így tagja, illetve alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesületének. Az évente megrendezésre kerülő Doni Hősök Emléktúra szervezési feladatait látja el. A várossal közös rendezésű „Apród Hétpróba” rendezvényen játékos sportversenyt és családi napokat rendez és szervez az állománynak. Alezredes úr meggyőződése, hogy a katonaság szoros kapcsolatba kerülhet az állampolgárokkal, mely által a bizalom a testület irányába folyamatosan erősödik.

Demeter Ferenc István aktív közösségi tevékenysége folytán bekapcsolódott a megyei és veszprémi nyugdíjasok lüktető életébe is. Jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként, illetve a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi-megyei nyugdíjas klubok és egyesületek érdekeit.

A nevéhez fűződik többek között a Bakony Túra, a Balatoni Randevú néven Csopakon megrendezésre kerülő nagyszabású országos nyugdíjas találkozó, regionális szinten Vers- és prózamondók találkozója, illetve az Idősek Világnapja Veszprém megyei ünnepsége. A Generációnk című magazinban pedig nagyszerű írói vénával mutatja be hitelesen a különleges és értékes emberek munkásságát és életútját.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.