Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tűpróba műhely átadása igazi divatbemutató keretében zajlott

2023. március 24. 11:22
Csütörtök este a Veszprém Középiskolai Kollégiumban átadták az EKF támogatásával létrejött műhelyt, mely a Gizella napokra készülve kap főszerepet.

Miklós Judit ötletgazda művészeti mentorokkal együtt dolgozva teremtette meg a Vágyott pillanatok nevű eseményt. A varróműhely átadásán már felvonultak középiskolás lányok, akik esküvői ruhákat mutattak be, de az igazi feladat majd a Gizella-napokon vár rájuk, ahol a hagyományőrző ruhák kapják a főszerepet. Miklós Judit elmondta: céljuk, hogy ezáltal bekerüljenek Veszprém vérkeringésébe.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő örömmel vett részt az eseményen, ahogy kifejtette: mindig szívesen jön a középiskolai kollégiumba. Nem véletlen, hiszen érezni, milyen ereje van a közösségnek. Ovádi szerint a kis közösségek tudnak igazán sokat elérni.

Mike Friderika az EKF részéről kiemelte: a 2023-as év nem csak a nagy fesztiválokról szól, hanem helye van a kisebb közösségek megmozdulásainak is.

Ünnepélyesen Csík Richárd, az Egyetem városrész képviselője adta át a műhelyt. Köszönetet mondott a Kollégium vezetésének, amiért ilyen kiváló, összekovácsolt csapatot tartanak a kezükben, s bízik abban, hogy a műhely majd minél több embernek okoz boldogságot. 

Galéria
Galériánk a divatbemutatóról
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28 Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont Ovádi Péter Ovádi Péter teljesítette a Sevilla-maratont A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hatalmas egyéni csúccsal, 3:26:20-as időeredménnyel teljesítette a Sevilla-maratont vasárnap. 2024. február 19. 11:13 A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56 Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér Sóly Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez. 2024. február 16. 9:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.