2023. június 6.
//
Norbert névnap

Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület

2023. március 23. 13:22
Genius Loci Wesprimiensis címmel adott ki kötetet a Hét Domb Egyesület.

Az egyesület korábban a város nyolc szakrális helyszínén rendezett ismeretterjesztő előadásokat és beszélgetéseket, ezek leirata található meg a kötetben, amit szerdán mutattak be a Városháza Kossuth-termében. 

A kötet tartalmazza többek között Sebő Józsefnek a Margit-romok történetiségéről, Zeitler Gusztávnak a Szent György-kápolnáról és Szent Imréről, Asztalos Istvánnak Gizelláról és koráról és Pátkai Ádám Sándornak a Szent Miklós templom-romról szóló előadásainak leiratát is.

A szerdai könyvbemutatón a Peregrinus zenekar és Káplán György működtek közre.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Megnyitotta kapuit az egykori Várkert étterem helyén kialakított új audiovizuális központ, a Foton. Művészmozi, digitális kiállítótér, fűszerterasz várja az érdeklődőket.
Gatyából nem lesz szalonmű?
Gatyából nem lesz szalonmű?
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Megmutatjuk, milyen volt, amikor több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte a Kézfogás című dalt pénteken a Zöld városban.
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.