Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

15 évesek lettünk!

2023. március 19. 13:43
2008. március 18-a számunkra egy rendkívül fontos dátum: a Vehíren ekkor jelent meg a legelső cikk, amit azóta közel 100 ezer másik követett. Tizenöt év alatt rengeteg minden változott a világban, benne Veszprémben és persze a médiában is. Egyedül a Vehír szerkesztőségének elhivatottsága nem változott, hogy gyorsan, pontosan, első kézből szállítsa a híreket a veszprémieknek, sőt élményt adjon a tájékoztatással.

Tizenöt év egy ember életében is meghatározó időszak. A csecsemőből tinédzser lesz, a kamaszból szülő és így tovább… Amikor pedig azt mondjuk, hogy a média világa egyre gyorsuló tempót diktál, a tizenöt év alatt akár évtizedek tapasztalatát is átélheti egy szerkesztőség.

Valahogy így van ez a Vehír életében is. Egy újságíró munkája sohasem lehet monoton. Hiszen nem lehet tudni, hogy például egy csendes vasárnapot mikor kavar fel egy olyan történés, ami nagyon gyorsan az internetes hírportálok elé szögezi az embereket. Mert a tájékozottságra mindenki a vágyik, a tájékozódást pedig élményként is meg lehet élni. Ez az újságírók egyik feladata és ebben hiszünk mi is.

Habár egy jubileum kiváló lehetőséget kínál arra, hogy részleteibe merülve végigmenjünk a mögöttünk hagyott időszakon, mi most mégsem veselkedünk ennek neki. Közel 100 ezer publikált cikk után ez talán lehetetlen küldetés is lenne, de mégis, ha felidézzük ennek a másfél évtizednek az emlékezetesebb mozzanatait, akkor azt látjuk, hogy a Vehír ott volt a veszprémiek sikereinél, kudarcainál, az örömteli pillanatoknál és a nehezebb időszakokban is. Számos esetben utánajártunk és megmutattuk az egyszerű hírek mögött megbúvó kulisszatitkokat, azokat a dolgokat, amikből a hírek információvá válnak az olvasók előtt.

Követtük a veszprémi sportéletet, közelebb hoztuk a sportolókat és edzőket, valamint a közéleti személyeket és a kultúra képviselőit az emberekhez, miközben számos esetben bemutattunk olyan helyi embereket és az ő megoldásaikat, amik példaértékűek, elgondolkodtatóak bárki számára, amiben megmutatkozik az igazi veszprémiség.

Ezeknek az értékeknek a felkarolása vezérelt akkor is, amikor pár éve útnak indítottuk az Ecoport magazint, ami az online világon túl klasszikus nyomtatott magazinformában is a veszprémi sajtótermékek egyik kiemelt és büszkén mondhatjuk, hogy megbecsült szereplője lett.

Eközben persze a Vehír is formálódott, átalakult, többször új, a kor trendjeinek megfelelő külsőt öltött magára, ahogy tartalmában is követte az internetezők elvárásait egy vezető hírportállal kapcsolatban.

Talán nem is lenne jobb alkalom, mint a tizenötéves jubileumunk arra, hogy ismét új lendületet vegyünk. Szerkesztőségünkben a hírek feldolgozása és publikálása mellett már javában dolgozunk azon, hogy hamarosan egy külsőben és tartalmában is felfrissült portált kínáljunk olvasóinknak. Közéleti és közérdekű hírek, kulturális cikkek és a sport szempontjából egyaránt. Utóbbihoz kapcsolódóan hétfőn egy meglepetéssel is készülünk, egy olyan játékot hirdetünk, ahol értékes nyereményekért bárki próbára teheti majd jártasságát Veszprém és a nagyvilág sportvilágából.

Köszönjük eddigi bizalmukat és továbbra is várjuk olvasóinkat a nap 24 órájában, az év 365 napján a Vehír oldalára!

Érdekességképpen megnéztük a Vehíren publikált legelső cikkeket. Ezek között ott van egy részletes írás a megyei kórház részvénytársassággá alakulásáról, de azokban a napokban ment el közülünk Széki Patka László költő is, akitől személyes nekrológgal búcsúztunk. Ugyanígy tizenöt évvel ezelőtt lett kalandos körülmények között a Veszprémi Állatkert lakója Gerzson, Juliska és Alfréd is, két kismalac és egy huszármajom, amiről szintén írtunk már akkor is.

vehir.hu
további cikkek
Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. tegnap 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… tegnap 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.