Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kanapéágyak ifjúsági szobába

2023. március 16. 10:50

Tinédzser korú gyermekünk szép lassan önállóvá válik, bár nekünk úgy tűnik, mintha egyik napról a másikra történne meg a nagy változás. Már csukott ajtó mögött éli sarjadó életét, nem oszt meg velünk mindent, de ez így is van rendjén.

Ha feljönnek a barátok, az iskolatársak, a szoba mélyébe rejtőzve már nem velünk beszélik meg gondjaikat és titkaikat. Olykor az is előfordul, hogy ott alszik a barát vagy barátnő, nyiladoznak az első szerelmek. 

Kamasz gyerekünk szobájában valószínűleg nem kétszemélyes franciaágy, hanem minden bizonnyal egy egyszemélyes heverő kapott helyet. Az viszont nem alkalmas két ember kényelmes pihenésére, ezért más alternatívát kell keresnünk.

Ágyazható kanapé

MIvel többnyire egyedül használja fekhelyét a gyermek és a szoba adottságai nem teszik lehetővé egy nagy bútordarab bezsúfolását, ezért áthidaló megoldást kell találnunk. 

Egy olyan ággyá nyitható kanapé a legcélszerűbb, amely matracának középső része gerincvédő zónával van megerősítve, így a különleges komfort mellett a gerinc megfelelő alátámasztása is biztosított, mert nem süpped. Mindennapos alvásra is alkalmas, és egyszerű működésének köszönhetően pillanatok alatt kétszemélyes ággyá alakítható, ezért egy ifjúsági szobában kifejezetten praktikus. 

Mi is nyugodtan hajthatjuk álomra fejünket, mert gyermekeink gerincének egészsége és pihentető alvása is biztosítva van ezen a franciaágy kényelmét nyújtó kanapéágyon. Mivel a ledönthető matrac ugyanolyan felépítésű, mint az ülés, ezért mind a két része egyformán kényelmes. Egyszerűen előrehúzzuk az ülőfelületet, ledöntjük a háttámlát és kész is van a 145, 155 vagy 165 cm széles és 200 cm hosszú fekhely.

Tartós kényelem és időtálló szövet

Az erős acél bonellrugós matrac sokkal tartósabb, mint a hullámrugós habszivacs, hiszen ha a szivacs megpuhul, ugyanolyan süppedős lesz, mintha a hullámrugó ott sem lenne. A bonellrugós változat esetében a matrac rugós tölcsérekből áll és ezek viselik a terhet. S mivel az acél nem puhul meg (ellentétben a szivaccsal), ezért nemcsak kényelmes fekvést biztosít, hanem rendkívül hosszú távon teszi ezt.

S hogy valóban huzamos ideig élvezhessük a gerincvédő zónával ellátott kanapéágy kényelmét, a szövete is különösen tartós anyagból készül. Választhatunk a hagyományos szövött textiltől kezdve a puha bársonyig a különböző alapanyagok közül, akár 400-500 féle színből. 

A szennytaszító, vízlepergető és a vízzel tisztítható bútorszövetek az egyszerű és könnyű takarítást teszik lehetővé, a kisállatbarát anyagokban pedig a cica karmai sem tehetnek kárt. 

A tökéletes kanapéágy kiválasztása

Ha kisebb a rendelkezésre álló hely, akkor válasszunk olyan kisebb modellt a SzenZa Bútoráruház széles kínálatából, amelynek a karfa a párnája. Ha van elegendő terünk, akkor nagyobb, karfás változatot is találunk. 

Ezek a kanapéágyak egyszerű vonalvezetésükkel a modern, letisztult stílust képviselik. A többi berendezési tárggyal és kiegészítővel harmonikusan illeszkedő színt választva igazán esztétikussá varázsolhatjuk a szoba arculatát. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.