Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

LMP: Ne legyünk akkumulátorgyarmat!

2023. március 14. 15:14
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, valamint Tetlák Örs, Érd alpolgármestere kedd délután a veszprémi posta előtt tartottak sajtótájékoztatót.

Tetlák kifejtette, a kormány kinyilvánított szándéka, hogy az országot az akkumulátoripar meghatározó szereplőjévé tegye. Az akkumulátorgyárak megvalósítási helyszíneinek kijelölése a helyi és az országos nyilvánosság kizárásával történik, az engedélyezési eljárás átláthatatlan, a környezet- és természetvédelmi szempontok kivétel nélkül a beruházói érdek mögé sorolódnak.

Tetlák szerint a már üzemelő gyárak napi gyakorlata is bizonyítja, hogy az akkumulátorgyárak sem a megfelelő üzembiztonsági feltételeket nem tudják teljesíteni, és a magyar munkavállalók számára nem biztosítanak megfelelő munkakörülményeket. Az érdi önkormányzat már kinyilvánította szándékát: a település területén belül megvalósítandó akkumulátorgyár létesítéséhez a városvezetés hozzájárulását semmilyen formában nem adja.

Gerstmár indítványt nyújtott be Porga Gyula polgármesterhez, amellyel el szeretné érni, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése nyilvánítsa ki, hogy az akkumulátorok előállítására szolgáló üzemek és létesítmények létesítését biztosító településszervezési, tulajdonosi döntést kizárólag abban az esetben hoz meg, ha azt a település választópolgárai előzetesen, helyi népszavazás útján támogatják.

Gerstmár egyébként nagy lehetőséget lát a tömegközlekedés fellendítésében, s annak vonzóvá tételében.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.