Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

8 palackból női esőkabát - vásároljunk környezettudatosan!

2023. március 14. 10:31

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire oda kellene figyelnünk környezetünk megóvására. Ennek a mindennapi szokásainkban, cselekedeteinkben kellene testet ölteni. Amilyen életet élünk nap mint nap, amiket csinálunk, a döntéseink mind-mind befolyásolják, hogy milyen bolygót hagyunk hátra a következő generációknak, és mekkora lesz a mi ökológiai lábnyomunk.

Tudatos vásárlás az első lépés

Napjainkban már hatalmas méretű a környezetszennyezés, és ennek oka jórészt az impulzus vásárlásokban keresendő, amikor is mindenki csak halmozza maga körül a tárgyakat, vagy a még alig használt helyett is másikat vesz.

Az ecomoda.hu ennek próbál megálljt parancsolni azzal a törekvésével, hogy olyan gyártók termékeit forgalmazza, amelyek újrahasznosított alapanyagokból készültek. Az összehajtható, vidám, színes, női esőkabátok egy újfajta stílusirányzatot teremtenek a hölgyek mindennapi viseletében.

Esőponcsók, hogy jobb legyen a hangulatunk

Ha körülnézünk az utcán, nem sok embert látunk, aki esőkabátot hordana. Talán a gyerekek körében még inkább jellemző ez az amúgy nagyon hasznos ruhadarab. Kényelmes és kellemes viselet kerékpározáskor, kirándulásra, de akár bármilyen elintéznivaló során magunkkal vihetjük.

Előnye abban is megmutatkozik az esernyőhöz képest, hogy mindkét kezünk felszabadul, nem kell még az esernyőt is tartani az egyikben. Ez különösen előnyös a gyermekes szülőknél, akiknek sokszor vásárolni is magukkal kell vinni a piciket. Ha a két oldalról van a 2 gyermek, akkor javasoljuk a szintén környezetbarát összehajtható hátizsákokat, így a háton elférnek az egyéb cuccok, míg a gyerekeket kézben kell tartani.

A sokszínű, élénk mintás, vidám esőkabátok még a hangulatunkat is fel tudják dobni azzal, ha csak rájuk tekintünk, és szülőként jó példával járhatunk gyermekeink előtt is, hogy egy környezettudatos elveket szem előtt tartó ruhadarabot viselünk.

Az újrahasznosított palackok életútja

Mindegyik esőponcsóról elmondható, hogy 100%-ban újrahasznosított PET (polietilén-tereftalát) műanyagból készül, melyek 8 darab palackot tartalmaznak. A palack apró részeiből szálakat alakítanak, amelyeket összefonnak, a gyártó cég mintáival megnyomják, így lesz belőlük valamilyen ruhaféleség vagy kiegészítő. Teljes mértékben vízállók és hosszú élettartamúak, ennek érdekében viszont két dolgot be kell tartanunk.

Az egyik, hogy csak maximum 30 Celsius fokon moshatók, de a legjobb a kézi mosás a számukra. A másik pedig, hogy szárítógépbe nem rakhatók. A nagy méretű felnőtt poncsókat is úgy tervezték, hogy igen kis méretűre összehajtogathatók, így egy zsebben, táskában láthatatlanul elférnek.

Válogathatunk az erdei állatokat, cicákat, virágokat vagy éppen baglyokat, méheket ábrázoló dizájnok közül. Mind igen színes, szemet gyönyörködtető darabok, amelyekre, ha ránézünk, jókedvvel töltenek el minket és gyermekeinket. Böngésszük át az ecomoda.hu további termékeit is, hátha megtetszik még egy újrahasznosított ruhadarab vagy kiegészítő!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.