Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért éri meg a mezőgazdaságban drónt használni!

2023. március 13. 13:00

Aki híve a precíziós gazdálkodásnak, annak talán nem lesz új az információ. A mezőgazdasági drónok egyre nagyobb teret nyernek maguknak, nem véletlen, hiszen hatalmas a bennük rejlő potenciál. Számtalan formájuk ismert, hiszen ma a drónokat nem kizárólag a felvételezésre alkalmazzák.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy miért éri meg a szolgáltatás igénybevétele, valamint kitérünk a permetező drónok használatára is. 

A mezőgazdasági drónok térnyerése

A DroneMunka.hu DJI mezőgazdasági drónjai segítségével bizonyítja, hogy a drónnal való munkavégzésnek egyre több előnye van a hagyományos megoldásokkal szemben. Szolgáltatásaink igénybevételével a kisebb méretű földtulajdonosoknak is gazdaságos a drónok használata. 

Egy multispektrális kamerával rendelkező drónnal gyorsan, pontos információkat szerezhetünk a növényzet vegetációs állapotáról. Az eredményeket felhasználhatjuk a kijuttatáskor, ezért kevesebb vegyszer felhasználásával elérhetjük a kívánt hatást. A káros folyamatokat még az előtt észlelhetjük, hogy azok szabad szemmel láthatóak lennének, így időben be tudunk avatkozni. A különböző időpontokban elvégzett vizsgálatok eredményeit összevetve pontos képet kaphatunk a növények vegetációs folyamatáról.  

Mire képes egy permetező drón?

Egy permetező drónnal szinte bármilyen permetezési feladatot el lehet látni. Használhatjuk szántóföldön, gyümölcsösben, szőlőben és zöldség kultúrákban egyaránt.A mikron méretű cseppképzésnek hála jóval kevesebb vízzel juttathatjuk ki a vegyszert a permetező drónból. Hatalmas segítséget jelent akkor, amikor a talaj túlzottan felázott, amikor más eszközzel képtelenség lenne az adott területet megközelíteni. Jó megoldás továbbá túlságosan zárt vagy magas növényzet esetén is.
A DJI T30 permetező drónnal akár 16 hektár területtel is kezelhetünk óránként. Előnye továbbá, hogy nincs többé taposási kár, könnyen csökkenthetővé válik a talaj terhelése. 

Milyen szerepe van még a drónnak a mezőgazdaságban?

A felmérő drónokkal nem csak a növények állapotáról kaphatunk információt, kiválóan alkalmas a vadkár és viharkár mértékének felmérésére is. Az eredmények jegyzőkönyvezhetőek, így a biztosítási ügyintézés folyamatát jelentősen megkönnyíthetjük.

Egy mezőgazdasági drón tehát számtalan területen jelenthet hatalmas segítséget egy kisebb vagy egy nagyobb gazdaságban egyaránt. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.