Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mit tud nyújtani a négy évszakos gumi?

2023. március 13. 12:47

Az aktuális évszak időjárási körülményeire mindig fel kell készülni időben, nem hiába követelmény minden autótulajdonos felé az, hogy csak a megfelelő abroncsokat használhatják. Télen téli gumi, nyáron nyári gumi, hogy a biztonságos vezetés mindig adott legyen. A piacon már megjelentek az univerzális megoldások is, amelyek közé tartozik például a négy évszakos gumi is.

Egyre népszerűbb és egyszerűbb beszerezni a négy évszakos gumit

A négy évszakos gumik felhozatala az elmúlt években csak növekedett, ehhez elég megnézni például a Gumiflex személy gumiabroncs kínálatát és máris láthatjuk, hogy mennyi univerzális abroncs található náluk. Ez annak is köszönhető, hogy a négy évszakos abroncsok egyre fejlettebbek, és tökéletes választás lehet bármilyen járműhöz.

Ennek ellenére még továbbra is többen ellenzik vagy szkeptikusak a négy évszakos gumik hatékonyságával kapcsolatban. Mivel egy univerzális megoldásról beszélünk, így ez azt is jelenti, hogy egyik évszakban sem emelkedik ki, nyáron egy nyári gumi jobb teljesítményt fog nyújtani, ahogy egy téli is télen, de a különbség egyre kisebb. A négy évszakos gumi tökéletes választás lehet azok számára, akik csak hétköznapi körülmények között használják az autójukat, például városon belüli közlekedésre vagy kisebb távolságok megtételére ideális ez az abroncs.

Az időjárás is egyre inkább a négy évszakos gumiknak felel meg, mivel az elmúlt években a telek sokkal enyhébbek, kevesebb a hóesés és a fagyos reggel, mindez azt eredményezi, hogy az univerzális abroncsok költséghatékonysága csak még jobb lesz. 

Miben különbözik egy négy évszakos gumi?

Az egyik legnagyobb különbség, amivel találkozhatunk egy univerzális abroncs esetében, hogy az anyaga sokkal puhább keverékből készül például a nyári társaihoz képest, ami azt eredményezi, hogy hideg időben is kiválóan megállja a helyét és megfelelő tapadást nyújt.

Mindemellett külsőleg is látszanak eltérések, mivel a mintázata egyszerre ötvözi a nyári és téli gumik jellemzőit. A futófelülete kevésbé telített egy nyárihoz képest, de egy télihez hasonlítva már jobban. A felületén megtalálható bordákat és blokkokat mind hosszanti, mind keresztirányban egyaránt barázdák választják el, ennek segítségével tudja esős napokon kiszorítani a vizet.

Kinek érdemes a négy évszakos gumit választani?

Tulajdonképpen mindenkinek érdemes ezt a fajtát választani, ha a költséghatékonyság az elsődleges szempontunk a gumi kiválasztása során. Egy jól megválasztott négy évszakos gumival az évi kétszeri gumicserét egyszerűen megspórolhatjuk. Átlagos, városi használatra tökéletes választás, gondolunk itt a vásárlás, munkába menetel és a családi fuvarozás műveleteire. Nem kell többet amiatt aggódnunk, hogy a téli/nyári szettet hova pakoljuk, mivel a négy évszakos gumi használatával mind helyet, mind pénzt spórolunk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.