Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezek a legfontosabb szabályai a nappali kialakításának

2023. március 10. 15:34
Hozzuk ki a legtöbbet az otthonunkból!

Ezek a szabályok azért fontosak, mert segítenek egy olyan nappali kialakításában, ami nemcsak kellemes látványt nyújt, de funkcionalitását tekintve is kifogástalan, és ami a legfontosabb, utánozhatatlanul kényelmes is. A komfort, a balansz, a személyes stílus, de a sokoldalúság is olyan szempontok, amiket a tervezéskor be kell vonnunk. Egy puha kanapé ugyan még ma is igazi kincsnek számít, de az otthonunk szívét jelentő szoba berendezésekor kicsit többre lesz szükségünk.

Tükrözze a személyiségünket

Nem csak üres szavak, hogy milyen jelentősége van a lakásunk személyre szabásának. Ezzel létrehozhatunk egy olyan teret, ahol szívesen tartózkodunk, amit szívesen csinosítgatunk, amivel úgy érezzük, törődnünk kell. Minél nagyobb a személyes kötődés, annál elkötelezettebben foglalkozunk a szobával és annál könnyebb lesz otthon érezni magunkat. Nem mellesleg egy olyan térbe, ami kifejezi a személyiségünket, szívesebben invitálunk majd másokat is.

Egy jól megtervezett nappali az előbbiek mellett elegendő ülőhellyel, tárolóval és világítással rendelkezik ahhoz, hogy praktikus és funkcionális tér lehessen. Attól függően válasszunk bútort, hogy milyen az életstílusunk. Bármilyen csodásnak találjuk az antik kanapé kialakítását, ha macskatartók vagyunk, be kell látni, a macskánk is legalább annyira csodásnak tartja majd a kárpitot -- a körmei élezéséhez.

Legyen sokoldalú

A sokoldalúság azért fontos, mert lehetővé teszi a tulaja számára, hogy a nappalit különböző célokra használja, így például szórakozásra, valamint pihenésre és esetleg még munkára is. A home office világában nem szokatlan, hogy a kanapé válik az első számú munkaállomássá, ha pedig így van, közel sem mindegy, hogy tudjuk-e rajta tölteni a telefonunkat, rendelkezik-e háttámlával, kellően puha-e, stb. Mindez viszont nem jelenti, hogy az otthonunk hétvégente nem válik társasjáték-maratonok helyszínévé, vagy baráti összejövetelek szalonjává. Éppen ezért gondoljuk végig, mik azok a szokásaink, amik jelentőségteljesek annyira, hogy szerintük formáljuk az életterünket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.