Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
1°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
1°C

Erősítették a csapatszellemet a jobboldali fiatalok

2023. március 3. 15:25
A Fidelitas, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tagjai találkoztak helyi és országos politikusokkal a héten Veszprémben. A találkozón a veszprémi fiatalokat érintő ötletek és kritikák is megfogalmazódtak.

Ahhoz, hogy egy politikai szervezet ifjúsági tagozata jól működjön három tényezőnek kell érvényesülnie: civil alapon kell szerveződni, szükséges önkéntes politikai munkát vállalni, valamint időről időre foglalkozni kell a csapatépítéssel, kötetlenebb programok szervezése által.

Ez utóbbi céljából szervezték meg a Club Unionba a héten azt az ifjúsági találkozót, ahol Halmay Gábor, önkormányzati képviselő, az IKSZ helyi elnöke ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az eseményt, amelyen a helyi jobboldali beállítottságú fiatalok az országos szervezetek vezetőivel, valamint politikusokkal találkozhattak és beszélgethettek személyesen az őket érintő kérdésekről.

Az eseményen jelen volt Hegedűs Barbara, alpolgármester is, aki korábban a Fidelitas országos alelnöke is volt. Ő saját példáján keresztül szemléltette, hogy azoknak a fiataloknak, akik politikai pályán gondolkodnak kiváló lehetőséget kínálnak ezek az ifjúsági szervezetek, ugyanakkor akkor is hasznos tapasztalatokhoz lehet jutni ezekben a közösségekben, ha valaki nem feltétlen ilyen irányban képzeli el a jövőjét.

Hegedűs Barbara után Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke kitért Veszprém jelenére is, amikor a városban eddig soha nem tapasztalt fejlesztések zajlanak éppen. Ő ezekkel kapcsolatban kifejtette, egyik sem magától értetődő, sokat dolgozott értük a város jobboldali vezetése, de ha letérnek erről az útról, akkor nagyon könnyen megállhat ez a felfelé ívelő pályája Veszprémnek, sőt vissza is fejlődhet a város.

Kitért arra is, hogy a baloldali liberális közösségek egyik bevett szokása, hogy bűntudatot keltsenek a konzervatívokban, ráadásul hiába vannak kevesen, jól szerveződnek közösségekbe. A social mediát pedig uralják jelenleg, ezért sokan hihetik a jobboldali beállítottságúak közül, hogy egyedül maradtak véleményükkel, ezért is fontos, hogy megerősítsék a saját közösségeiket a politikai pálya jobboldalán állók is Nacsa Lőrinc szerint.

Ami a fiatalok politikai lehetőségeit illeti, Farkas Dániel, a Fidelitas országos elnöke megemlítette, számos helyen az országban Fidelitas-tag fiatalok töltenek be önkormányzati képviselői helyeket, az itteni jelenlétük pedig nagyon fontos, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a jövő generációjának véleménye a döntéshoztalban is.

A találkozón jelen volt Ovádi Péter is, a térség országgyűlési képviselője is, aki azzal a jó tanáccsal szolgált a megjelenteknek, hogy merjenek fiatalok lenni, merjenek megfogalmazni ötleteket, terveket a saját igényeik szerint, ahogy annak idején ő is tette, amikor a helyi Fidelitast vezette.

Kitért arra is, hogy a saját csapatában is többen a fiatal generáció tagjai, ez a dinamizmus pedig, amit ők képviselnek neki is sokat segít a mindennapos munkájában.

Az est további részében már a párbeszédé volt a főszerep. A közönség soraiból többek közt elhangzott, hogy igény lenne kifejezetten a fiatalokra szabott közösségi helyekre, Hegedűs Barbara pedig az idei Fiatalok napja programjainak összeállításába szeretné aktívabban bevonni az érintetteket.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém fiatalok Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik. 2023. november 19. 15:05 Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben zene Mini koncertek a világot jelentő színpadok mini másában Veszprémben Veszprémben a Hotel mögött a Kossuth utca felől áll egy furcsa fából készült épület, benne néhány székkel és egy színpadnak látszó pódiummal. A Mini Carnegie Hallt a híres NewYork-i koncertterem ihlette, de Veszprémben egészen más funkciója van. Itt a zenében tehetséges és elhivatott gyermekeknek segít inspirálódni és kibontakoztatni a tehetségüket. 2023. október 24. 14:01 IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész Pannon Egyetem IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész November végén jön a IX. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivál Veszprémben, ahol idén az eddigiekhez képest is nagyobb hangsúlyt kap a fiatal művészek támogatása, hogy könnyebben elboldoguljanak a művészi érvényesülés útvesztőjében. 2023. október 9. 14:24 Katonásan helyt álltak a fiatalok honvédelem Katonásan helyt álltak a fiatalok A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak. 2023. október 8. 11:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.