Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C

A gyerekek korai fejlesztését támogatták

2023. március 4. 11:02
A Gyermekeinkért’91 Alapítvány szükséges eszközök beszerzésével támogatja a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai munkáját. Az adományokat pénteken adták át a Veszprémi Tankerület irodájában.

A Gyermekeinkért’91 Alapítvány matracokkal és diagnosztikai eszközökkel támogatta a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat korai fejlesztő szolgáltatását. 

Fekete János, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az 1991-ben alapított szervezet elsősorban gyermekek egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését támogatja. Kezdetben kórházaknak jutattak adományokat, de úgy látták, hogy ezek a jól látható intézmények több támogatást is vonzanak, míg például a védőnői szakszolgálatok iránt kisebb az ilyen jellegű érdeklődés. Az elnök hangsúlyozta: az alapítvány legnagyobb bevételét az adó 1 százalékának felajánlása jelenti, és minden hozzájuk beérkező forintot – az adófelajánlásokat és a közvetlen támogatást is – adományokra fordítanak.

Szedlák Bernadett, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elmondta, hogy szerencsére az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott a korai fejlesztés, pályázati források is rendelkezésre álltak. Egy jogszabály-változás következtében minden járásban biztosítaniuk kell a korai fejlesztést elindító vizsgálatot, ami eddig csak a megyeszékhelyen volt elérhető. Az alapítványtól ezért elsősorban olyan Seed diagnosztikai eszközt kértek, amivel már néhány hónapos kortól diagnosztizálható, hogy a gyermek milyen eltérést mutat a normál fejlődéstől.

Az adománynak köszönhetően ezek az eszközök minden járási kirendeltséghez eljutottak. Szedlák Bernadett elmagyarázta, hogy a diagnosztikát követően a szakemberek a család aktív bevonásával kezdik meg a gyerekek fejlesztésést, a szülőknek, nagyszülőknek is megtanítják azokat a feladatokat, amikkel otthon, a mindennapokba beépítve is segíthetik a fejlődést.  A mostani adománynak emellett részei olyan matracok is, amelyekre a még nem ültethető kisgyerekeket higiénikus és biztonságos körülmények között fektethetik le a vizsgálat és a foglalkozások idejére. 

Az alapítvány munkáját Szauer István, a Veszprémi Tankerület vezetője is megköszönte.
 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.