Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Óriási bravúrral nyolcaddöntős a Ferencváros az Európa-ligában

2023. február 28. 22:21 // Forrás: MTI
A Ferencváros nyolcaddöntőbe jutott a férfi kézilabda Európa-ligában, mivel kedden házigazdaként 27-27-es döntetlent játszott a német Flensburggal a csoportkör utolsó fordulójában.

A magyar csapat három győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel csoportja negyedik helyén végzett. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jutott, az FTC ellenfele a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes francia Montpellier HB lesz.

Eredmény, csoportkör, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
Ferencvárosi TC - SG Flensburg-Handewitt (német) 27-27 (15-13)
lövések/gólok:
53/27, illetve 40/27
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/1

A ferencvárosi Nagy Bence (j) gólt szerez, előtte csapattársa, Debreczeni Dávid (b2), valamint Anton Lindskog (b) és Johannes Golla (b3), a német csapat játékosai a férfi kézilabda Európa-liga B csoportkörének utolsó fordulójában, a Ferencvárosi TC - SG Flensburg-Handewitt mérkőzésen a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2023. február 28-án. MTI/Illyés TiborA ferencvárosi Nagy Bence (j) gólt szerez, előtte csapattársa, Debreczeni Dávid (b2), valamint Anton Lindskog (b) és Johannes Golla (b3), a német csapat játékosai a férfi kézilabda Európa-liga B csoportkörének utolsó fordulójában, a Ferencvárosi TC - SG Flensburg-Handewitt mérkőzésen a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2023. február 28-án. MTI/Illyés Tibor

A hazaiak keretéből Füzi Dániel és Bohács Sándor hiányzott.

"Írjuk tovább együtt a történelmet" - állt a Fradi-szurkolók kezdés előtt kifeszített transzparensén, akik arra utaltak, hogy kedvenc csapatuknak még egy szoros vereséggel is volt esélye a nyolcaddöntőbe jutásra. A németek számára már nem volt tétje a találkozónak, ugyanis az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a csoport első helyéről jutottak tovább.    

A negyedik percben már három góllal vezetett az FTC, majd a meccs negyedénél egyenlített a kevesebb helyzetet kidolgozó, de pontosabban lövő Flensburg. A vendégeket az sem vetette vissza, hogy az első húsz percben négy kiállítást is ítéltek ellenük a játékvezetők. A folytatásban is nagyot küzdött a magyar együttes, és bár Nagy Bence és Lékai Máté is kihagyott egy-egy büntetőt, csapatuk 15-13-as előnyben volt a szünetben, és a Flensburg az első félidő során egyszer sem vezetett.    

A második felvonást egy 4-1-es szériával kezdte a Ferencváros, amely ezután elkezdte halmozni a hibákat támadásban és védekezésben is. Pásztor István vezetőedző csak a találkozó háromnegyedénél kért időt, majd létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de rögtön az első akció során labdát szerzett az ellenfél, és a meccs során először vezetett. Az FTC 11 és fél percig nem talált be, ezalatt a Flensburg 6-0-s sorozatot produkált. Ekkor a francia Pays d'Aix Université Club már 11 góllal vezetett a már kiesett spanyol TM Benidorm ellen, ami azt jelentette, hogy a Ferencvárosnak mindenképpen pontot kellett szereznie a továbbjutáshoz, de továbbra is sokat hibázott, így a hajrában úgy tűnt, nincs esélye a fordításra.    

Fél perccel a vége előtt a vendégek még kettővel vezettek, de ezt követően ritkán látható jelenetek játszódtak le a pályán: előbb Nagy Bence talált be, majd egy labdaszerzés után Bognár Alex az utolsó másodpercben beállította az FTC számára kedvező végeredményt.    

Nagy Bence kilenc, Ónodi-Jánoskúti Máté és Bujdosó Bendegúz öt-öt góllal, Borbély Ádám kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Hans Aaron Mensing és Teitur Orn Einarsson hat-hat gólt lőtt, Benjamin Buric 19 védést mutatott be.

korábban:
A csoport: Fejér B.Á.L.-Veszprém - SL Benfica (portugál) 26-35 (14-17)
C csoport: Skjern HB (dán)-Balatonfüredi KSE (18-14)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.