Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Tekvandó ob a Veszprém Arénában

2023. február 28. 15:45
A Veszprémi Taekwon-do SE március 11-én, szombaton a Veszprém Arénában rendezi meg a sportág legrangosabb hazai eseményét, az országos bajnokságot, amelynek a válogatott kvalifikáció is külön presztízst ad.

A március 11-ei országos bajnokságot serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportban, öt kategóriában – formagyakorlat, szabad küzdelem, erőtörés, speciáltechnikai törés és tradicionális küzdelem – rendezik meg a Veszprém Arénában.

Már reggel kilenctől érdemes lesz kilátogatni a Veszprém Arénába, ekkor kezdődnek ugyanis a küzdelmek. A szervezők mindent megtesznek, hogy a laikusok számára is izgalmas és „fogyasztható” műsorral rukkoljanak elő. Délután 16.30-tól nagyszabású gálával koronázzák meg a napot, amely ünnepélyes díjátadóval, valamint az egykori veszprémi világbajnokok, Rajkai Andrea, Papirovnyik Mónika, Mucsy Petra, Kosztyu Veronika és Vajky László köszöntésével kezdődik. Ugyancsak ekkor rendezik a legnagyobb izgalmat tartogató számok döntőit.

Rangos esemény érkezik a Veszprém Arénába - Fotó: Érseki Norbert (archív)Rangos esemény érkezik a Veszprém Arénába - Fotó: Érseki Norbert (archív)

Mint azt a szervezők kiemelték, országos bajnokság megrendezésével nemcsak a fiatal versenyzőik kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, de jó pár ismertebb, rutinos tekvandós is megfordul majd a páston. Városunk Európa-bajnok kiválóságai, Bécsi Nikolett, Mucsy Petra és Kosztyu Veronika is megméretteti magát. Ami pedig az új generációt illeti, a Veszprémi Taekwon-do SE színeiben Bándi Dorka arra készül, hogy megvédje magyar bajnoki címét.

Az esemény látogatása ingyenes.

Veszprémben dr. Somlai János 1979-ben alapította az első tekvandó klubot, aki világ- és Európa-bajnokok sorát nevelte ki, és tartott össze évtizedeken át egy nagyon erős közösséget. Az egyesület ma is aktív és élettel teli közösség, a változó igények alapján több kisebb csoportban, korra és övfokozatra osztva működik. Kerekes Balázs V. danos vezetőedző, valamint Meilinger László, Szalai Renáta és Szarapka István mesterektől manapság a legkisebbektől a legnagyobbakig, kezdőktől a haladókig nagy számban tanulják a sportág fortélyait a vármegyeszékhelyen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.