Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még nem a vb-selejtezőre készül a női kézilabda-válogatott

2023. február 27. 21:02 // Forrás: MTI
Még nem az áprilisi, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készül a Telkiben edzőtáborozó magyar női kézilabda-válogatott.

"Ezen a héten a legfontosabb dolog, hogy értsük meg, mit akarunk, és hova akarunk eljutni. Utána jön a két felkészülési mérkőzés, amelyen meg kell mutatnunk, ebben a három napban mit sikerült elsajátítanunk annak érdekében, hogy posztonként és csapatként eredményesebbek legyünk" - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.    

A csapat péntek este Ludwigsburgban a házigazda németekkel, szombaton pedig Heidelbergben a lengyelekkel játszik edzőmeccset, sőt a németekkel már abban is megállapodtak, hogy novemberben ismét találkoznak egymással.    

"Vannak jó dolgaink és vannak kevésbé jók. Saját magunkat elemezzük, és azt, hogy mik a visszatérő hibák védekezésben és támadásban, amiket biztosan javítanunk kell" - magyarázta az edző, aki kiemelte, hogy a Telkiben töltött napok folyamán is sokat videóznak a játékosokkal.    

Hozzátette, az izlandiakkal még nem nagyon foglalkoznak, mert a vb-selejtező sorsolása után megnézte őket, tudja, milyen erőt képviselnek, de ezen a héten még nincs róluk szó. A selejtező első meccsét április 8-án idegenben, a visszavágót 12-én Érden játsszák a magyarok.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A novemberi Európa-bajnokságon szerepelt keret tagjai közül ezúttal nem tagja a csapatnak Szemerey Zsófia, Tóth Eszter, Korsós Dorina és a sérült Hornyák Dóra. Újra meghívót kapott Papp Nikolett, Cirjenincs-Kovacsics Anikó, Szöllősi-Zácsik Szandra és Bíró Blanka, utóbbi visszakapta csapatkapitányi tisztségét. A kontinensviadalra sem utazott és most is hiányzik Planéta Szimonetta, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge és Tomori Zsuzsanna.    

A kapitány elmondta, beszélt Planétával, aki úgy vélekedett, hogy sok lenne neki a hármas terhelés, vagyis a Debrecen bajnoki és Európa-liga-mérkőzései mellett a válogatott szereplés is. Golovin emlékeztetett, hogy a jobbátlövő a Győri Audi ETO KC elleni rangadón, majd a nemzetközi kupameccseken is nagyon komoly formában volt, utána viszont némi visszaesés következett, ami Planéta szerint a fáradtságnak volt betudható, vagyis neki sokkal több idő kell a regenerációhoz.    

"Senki előtt nincs zárva az út, bármi megtörténhet" - mondta az edző Tomori kapcsán, aki legutóbb 2021-ben a tokiói olimpián volt kerettag. Hozzátette, a védekezőspecialista tavaly azt mondta, neki is bőven elég a bajnoki szereplés és a Bajnokok Ligája, a válogatott már sok lenne.    

Golovin leszögezte, hogy Hornyák Dóra súlyos térdsérülése miatt nem nagyon maradt több hármas védője a válogatottnak, ezért Papp Nikolett visszatért, mert eléggé stabilnak tűnik a teljesítménye Siófokon a bajnoki találkozókon és az Európa-ligában is.    

"Csak dicsérni tudom őket, mert amit tudnak, azt mindig próbálják kihozni magukból. Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor inkább most vannak jobb formában, mint a novemberi Eb előtt" - vélekedett Golovin.

vehir.hu
további cikkek
Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.