2023. június 8.
//
Medárd névnap

Április végén Magyarországra látogat Ferenc pápa

2023. február 27. 13:43
MTI, katolikus.hu
Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat - jelentette be hétfő délben a Vatikán.

Ferenc pápa 2021. szeptember 12-én járt Budapesten, amikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét mutatta be a Hősök terén.

A programban kiemelt helyet kap a fiatalokkal, valamint a szegényekkel és menekültekkel való találkozás. Ferenc pápa magánlátogatást tesz a 2003-ban a Vatikánban boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László otthonában. Nem marad el a helyi jezsuitákkal való magántalálkozás sem, amely szokásos részét képezi Ferenc pápa külföldi útjainak.

Erdő Péter: külön öröm, hogy Budapest lesz a pápalátogatás helyszíne

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egész közössége örömmel értesült arról, hogy Ferenc pápa április 28. és 30. között Magyarországra látogat, és külön öröm, hogy a pápával tartandó találkozások színhelye Budapesten lesz - reagált Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a pápalátogatás hírére. 

A közleményben, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye juttatott el az MTI-hez, a bíboros azt írta: "szeretettel várjuk a hazai és a határon túli papokat és hívőket, zarándokokat". Erdő Péter reményét fejezte ki, hogy a találkozás Szent Péter utódjával döntő lépés lesz azon az úton, "amelyen együtt járunk Krisztus felé".

Novák Katalin: szeretettel várjuk a Szentatyát!

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és Magyarországra látogat - közölte Novák Katalin köztársasági elnök. Novák Katalin Facebook-bejegyzésében azt írta: "Szeretettel várjuk a Szentatyát!"

 

Az apostoli látogatás hivatalos programja

2023. április 28. péntek

08:10    Indulás repülővel a Róma–Fiumicino Nemzetközi Repülőtérről Budapestre   
10:00    Érkezés a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre   
10:00    HIVATALOS FOGADTATÁS   
11:00    ÜNNEPÉLYES FOGADTATÁS a Sándor-palota előtti téren   
11:30    UDVARIASSÁGI LÁTOGATÁS A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKNÉL a Sándor-palotában   
11:55    TALÁLKOZÁS A MINISZTERELNÖKKEL   
12:20    TALÁLKOZÁS AZ ÁLLAMI HATÓSÁGOK, TÁRSADALMI ÉLET ÉS A DIPLOMÁCIAI TESTÜLET KÉPVISELŐIVEL a Kármelita Kolostor épületében    a Szentatya beszédet mond
17:00    TALÁLKOZÁS A PÜSPÖKÖKKEL, PAPOKKAL, DIAKÓNUSOKKAL, SZERZETESEKKEL, PAPNÖVENDÉKEKKEL ÉS LELKIPÁSZTORI MUNKATÁRSAKKAL a Szent István Bazilikában    a Szentatya beszédet mond

2023. április 29. szombat

08:45    MAGÁNLÁTOGATÁS A BOLDOG BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ OTTHONBAN   
10:15    TALÁLKOZÁS SZEGÉNYEKKEL ÉS MENEKÜLTEKKEL az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban    a Szentatya beszédet mond
16:30    TALÁLKOZÁS A FIATALOKKAL a Papp László Sportarénában    a Szentatya beszédet mond
18:00    MAGÁNTALÁLKOZÓ A JÉZUS TÁRSASÁGA TAGJAIVAL az Apostoli Nunciatúrán 

2023. április 30. vasárnap

09:30    SZENTMISE a Kossuth Lajos téren    a Szentatya homíliája
Regina Caeli imádság
16:00    TALÁLKOZÓ AZ EGYETEMI ÉS KULTURÁLIS ÉLET KÉPVISELŐIVEL a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán    a Szentatya beszédet mond
17:30    HIVATALOS BÚCSÚZTATÁS a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren   
18:00    Indulás repülővel Rómába a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről   
19:55    Érkezés a Róma–Fiumicino Nemzetközi Repülőtérre   

vehir.hu

További cikkek

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.