Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Online kaszinós trendek 2023-ban – Mire számíthatunk?

2023. február 27. 10:01

Az online kaszinók felhasználóbázisa Magyarországon is rohamosan nő, sőt, szinte minden nap megjelenik egy új szerencsejáték-oldal a virtuális térben. Sokan nem értik az internetes szerencsejáték óriási népszerűségét, pedig valójában nagyon sok minden szól a netes fogadás és kaszinózás mellett. A széles játékkínálat, a fantasztikus bónuszok, a mobilos elérhetőség és a korszerű fizetési módok mind az internetes kaszinók előnyei közé sorolhatók, ezért nem is olyan meglepő, hogy hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy szerencsét próbálnak a legjobb casino oldalak egyikén. 

Hogy mit értünk széles játékkínálat alatt? Nos, ha ma Magyarországon valaki regisztrál egy korszerű online kaszinó felületén, a sportfogadás mellett számos más kategóriát is kipróbálhat. Kezdjük például a legnépszerűbb játéktípussal, a nyerőgépes játékokkal. A félkarú rabló modern változatai ezek a játékok, ám jóval korszerűbb grafikával és hanghatásokkal rendelkeznek, mint a hagyományos, kocsmákból ismert társaik. A nyerőgépek mellett természetesen asztali játékokkal is játszhatunk – a rulett, a blackjack, a baccarat és az online póker Magyarország területén is rendkívül népszerű választásnak számítanak. Az internetes szerencsejáték rengeteget változott a kezdetek óta, ám aki napi szinten használja a kaszinókat, az láthatja, hogy a fejlesztések nem álltak le, ma is gyakran szembejönnek velünk különböző újdonságok, új játékok és új szolgáltatások. Ebből a cikkből kiderül, hogy mire számíthatnak a hazai szerencsejátékok 2023-ban!

Illusztráció: PexelsIllusztráció: Pexels

A magyarországi online kaszinóipar jelenlegi helyzete

A magyarországi online kaszinók sokáig nehéz helyzetben voltak, ugyanis a korábbi szabályozás alapján ahhoz, hogy valaki szerencsejáték-szervező tevékenységet folytasson, az állami adóhatóság engedélyére is szüksége volt. Ezzel elsősorban az állami cégek rendelkeztek, más szereplőknek rendkívül nehéz volt a koncessziós pályázat keretében engedélyhez jutniuk.

A külföldi online kaszinók tehát nem rendelkezhettek a hivatalos magyar licencekkel, csak a külföldi engedélyekkel, a leggyakrabban az MGA vagy a curacao-i eGaming szükséges papírjaival. Ez egyben azt is jelentette, hogy aki ilyen szerencsejáték-oldalon játszott és nyereményeket ért el, azok után adóznia kellett. Mivel a külföldi kaszinók sokkal jobb lehetőségeket biztosítottak a magyar oldalaknál, sokan még így is inkább azok mellett döntöttek.

Miért ilyen nehéz az online kaszinóknak licenchez jutniuk?

Az tehát már a fentiekből kiderül, hogy egészen egy közelmúltbeli EU-s döntés megszületéséig a külföldi szerencsejáték-üzemeltető oldalaknak egyszerűen nem igazán volt lehetőségük hozzájutni a hivatalos magyar engedélyekhez. Maradt tehát a trükközés, az alternatív domainekkel próbálkozás, de ennél többet nem tehettek, még akkor sem, ha rendelkeztek a szükséges máltai vagy curacao-i licencekkel.

Természetesen a már említett MGA és eGaming licencekhez sem olyan könnyű hozzájutni. Az online kaszinóknak vállalniuk kell bizonyos kötelezettségeket, és számos szabályozásnak meg kell felelniük. Emellett rendelkezniük kell egy bizonyos alaptőkével is, hogy a felhasználók kifizetése minden esetben lehetséges legyen. Továbbá rendkívül szigorú biztonsági előírásokat is be kell tartaniuk, így biztosítva azt, hogy az oldalon mindenkinek az adatai a lehető legnagyobb biztonságban vannak.

Emellett a megbízható online kaszinókat még független szervezetek külön ellenőrzik, hogy mindenben megfelelnek-e a jogszabályoknak és fair bánásmódot biztosítanak-e a játékosoknak. Ezek a szervezetek ellenőrzik például, hogy az RTP-értékek és a bónuszok mindenben megfelelnek-e a valóságnak. Ráadásul ha a legjobb online kaszinók közül választunk, biztosak lehetünk benne, hogy a szolgáltatókra sem lesz panasz. Ha őket is ellenőrzik a szervezetek, gyakorlatilag minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valamilyen törvénytelenséggel találkozzunk a választott oldalon.

Ezért is olyan fontos az, hogy alaposan utánanézzünk az online kaszinóknak, mielőtt lehorgonyoznánk egyetlen oldal mellett. Nézzük meg, hogy az adott oldal rendelkezik-e minden szükséges engedéllyel, és biztonságos-e a felület. Ebben sokat segíthetnek az interneten pillanatok alatt elérhető online kaszinós vélemények, amelyekben a felhasználók megosztják egymással online szerencsejátékos tapasztalataikat.

A törvényességi helyzet rendeződése

Mára azonban rendeződött az internetes szerencsejáték jogi helyzete Magyarországon is, és ez legfőképp a már fent említett EU-s döntésnek köszönhető. Az Európai Unió Bírósága szerint ugyanis hátrányosan megkülönböztető korlátozásnak minősül, hogy csak magyar társaságok nyerheti el a szükséges licenceket a koncesszió alapján. Ezekre tekintettel 2018. február 28-én az Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy az online szerencsejáték hazai szabályozása az Európai Unió jogába ütközik.

Ennek következtében a magyar jogalkotó kénytelen volt módosítani az eddigi törvényeket, és benyújtott egy új törvényjavaslatot, ami jelentősen megkönnyíti az internetes szerencsejáték szervezését. Így már a külföldi szereplők is könnyebben megszerezhetik a magyar licencet, tehát valószínűleg egyre több olyan oldallal fogunk találkozni a jövőben, amelyen a játék után nem kell adóznunk.

Mire számíthatnak az online kaszinók felhasználói a közeljövőben?

Az internetes szerencsejáték az egyik legdinamikusabban fejlődő virtuális iparág, így nem csoda, hogy ilyen sok változás történik az online kaszinók világában. Bár az első online kaszinó 1994-es megjelenése óta is rendkívül sokat fejlődtek az internetes szerencsejáték-oldalak, gondoljunk például a játékokra vagy a fizetési módokra, 2023 szintén rendkívül izgalmas év lesz a szerencsejáték-rajongók számára.

A jogi helyzet rendeződésének köszönhetően arra számíthatunk, hogy a magyar játékosok is egyre több legális oldalon regisztrálhatnak már, és adómentesen játszhatnak a legjobb nyerőgépekkel, élő és asztali játékokkal. Várhatóan a játékkínálatban is lesz egy-két változás: jobb grafika, izgalmasabb játékok és fantasztikus funkciók várnak azokra, akik idén is megnyitnak egy nyerőgépet. Emellett a szakértők arra számítanak, hogy el fognak terjedni hamarosan a VR – azaz a virtuális valóságon alapuló – címek is, így a játékosok még élethűbb és lenyűgözőbb kaszinóélményt kaphatnak.

Ami a fizetési módokat illeti, gyakorlatilag borítékolható, hogy a legjobb oldalakon megjelennek majd a korszerűbb opciók is, ha eddig még nem voltak elérhetők. Ezek közé tartoznak a kriptovaluták és az e-pénztárca-szolgáltatások is, amelyek segítségével pillanatok alatt, rendkívül biztonságosan teljesíthetők a tranzakciók. A kripto-kaszinók már 2022-ben is elképesztően népszerűek voltak, és ez a trend a közeljövőben sem fog változni. Ezek az oldalak általában külön kriptós bónuszokkal készülnek általában a felhasználóknak, amelyek gyakran már a regisztrációkor beválthatók.

Minden szakértő arra számít, hogy 2023-ban még jobban elterjedhetnek az e-sportok is az online fogadóirodákban és kaszinókban. A hazánkban is egyre népszerűbb e-sportok olyan számítógépes játékok, amelyekkel versenykörnyezetben játszanak a játékosok, mi pedig akár élőben is fogadást köthetünk ezekre a mérkőzésekre, pont úgy, ahogy egy futballmérkőzésen tennénk. Az e-sportra természetesen mobilról is lehet majd fogadni, amely szintén elengedhetetlen funkciója lesz az új online kaszinóknak, hiszen rengeteg játékos ma már inkább egy okostelefonról indítja el a játékokat. Az tehát jól látható, hogy a magyar szerencsejátékosok 2023-ban sem fognak unatkozni, és olyan érdekességek várnak rájuk, amelyek hosszú évekig meg fogják határozni az iparág alakulását.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.