Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumi közgyűlést tartott a VEAB

2023. február 28. 9:34
A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottsága pénteken délután tartotta ötvenéves jubileumi közgyűlését.

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, Kollár László, a szervezet vezetése nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerését fejezte ki a VEAB tagjainak, akik ötven éve járnak a tudomány útján, s nincs végső megérkezés, a kutatás ugyanis részeredmények sorozata. Kifejtette, a kutatói munkához nyitottságra és alázatra van szükség, függetlenül attól, milyen tudományágról beszélünk.

Brányi Mária alpolgármester a VEAB jelentőségéről beszélt, hiszen megkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen annak létjogosultsága, Veszprém és térsége szellemiségének meghatározó pontja, mely hozzásegítette és segíti a várost a sikerekhez.

Padisák Judit, az MTA VEAB elnöke részletes beszámolót tartott a szervezet idei tevékenységéről, s a jövőt is felvázolta.

Ezután Abonyi János professzor, az MTA doktora, a Pannon Egyetem dékánhelyettese A mesterséges intelligencia és a tudomány – A kutatás tárgya a kutatás eszköze címmel tartott előadást. Az eseményen közreműködött a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára, Tóth-Hraska Anna és növendéke, Király Eszter Liliom, akik fuvolajátékukkal lepték meg a közönséget.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén mesterséges intelligencia Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén  A mesterséges intelligencia segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában 2024. április 16. 21:19 Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Hatalmas robajra lett figyelmes egy Floridában élő férfi, amikor valami olyan erővel csapódott a házának tetejébe, hogy több emeletet is átszakított a rejtélyes tárgy. A NASA már vizsgálja az esetet. 2024. április 6. 14:35 A jövő nem életveszélyes A jövő nem életveszélyes Dr. Gelencsér András, légkörkutató akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt a Vehir.hu közéleti sorozatának legutóbbi vendége, akivel néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen és őszinte beszélgetésen vehetett részt. A rektor néhány fenntarthatósággal és az emberi civilizáció jövőjével kapcsolatos gondolatát most azoknak az olvasóinknak is megmutatjuk, akik személyesen nem voltak jelen a beszélgetésen. 2024. április 4. 14:31 Lehet, hogy van tudományos magyarázata annak, ami Krisztus kereszthalálakor történt Lehet, hogy van tudományos magyarázata annak, ami Krisztus kereszthalálakor történt Az ég elsötétült és hat és kilenc óra között teljes sötétség borult a világra, írja Máté, Márk és Lukács evangélista is a Bibliában, amikor Krisztus kereszthalálát mesélik el. Kétezer év elteltével a tudomány most több lehetséges magyarázattal is előállt, hogy mi okozhatta ezt a sötétséget. 2024. március 29. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.