Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
22°C

Jubileumi közgyűlést tartott a VEAB

2023. február 28. 9:34
A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottsága pénteken délután tartotta ötvenéves jubileumi közgyűlését.

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, Kollár László, a szervezet vezetése nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerését fejezte ki a VEAB tagjainak, akik ötven éve járnak a tudomány útján, s nincs végső megérkezés, a kutatás ugyanis részeredmények sorozata. Kifejtette, a kutatói munkához nyitottságra és alázatra van szükség, függetlenül attól, milyen tudományágról beszélünk.

Brányi Mária alpolgármester a VEAB jelentőségéről beszélt, hiszen megkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen annak létjogosultsága, Veszprém és térsége szellemiségének meghatározó pontja, mely hozzásegítette és segíti a várost a sikerekhez.

Padisák Judit, az MTA VEAB elnöke részletes beszámolót tartott a szervezet idei tevékenységéről, s a jövőt is felvázolta.

Ezután Abonyi János professzor, az MTA doktora, a Pannon Egyetem dékánhelyettese A mesterséges intelligencia és a tudomány – A kutatás tárgya a kutatás eszköze címmel tartott előadást. Az eseményen közreműködött a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára, Tóth-Hraska Anna és növendéke, Király Eszter Liliom, akik fuvolajátékukkal lepték meg a közönséget.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Szerelem egy életen át? véleménycikk Szerelem egy életen át? Sírig tartó szerelem talán csak a Rómeó és Júliában létezett, de ott is csak azért, mert ők is inkább kiitták a méregpoharat, mintsem hosszútávon szembe nézzenek a párkapcsolati nehézségekkel. 2024. július 15. 15:26 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Elon Musk fogja elpusztítani a Nemzetközi Űrállomást Elon Musk fogja elpusztítani a Nemzetközi Űrállomást A NASA 843 millió dollárt, átszámítva több mint 312 milliárd forintot fizet a SpaceX vállalatnak, hogy biztonságos körülmények között megsemmisítse a Nemzetközi Űrállomást. 2024. június 27. 22:20 Hosszú távon súlyos problémát okozhat az emberi szennyezés a Balatonban Hosszú távon súlyos problémát okozhat az emberi szennyezés a Balatonban Az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében múlt héten tudományos előadóülést tartottak Tihanyban a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben. 2024. június 17. 11:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.