Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A 2023-as év költségvetésének több mint a fele fejlesztésre megy

2023. február 22. 11:43
A város idei költségvetésének tervezete rendkívül színes képet mutat a város jövőjéről. Erről számolt be a Fidesz-KDNP képviseletében Pálinkás Roland és Halmay Gábor.

A sajtótájékoztatót stílszerűen a Zeneiskola előtti téren, a Zöld város program beruházási helyszínén tartották. Pálinkás ismertette a költségvetés számait, és kifejtette: embert próbáló időszak áll mögöttünk, és még nincs vége. A világjárvány utáni háború, s az energiaválság sem segíti a gazdaságot. Mégis, Veszprém nem csupán jól működni, fejlődni is képes.

A teljes költségvetés 50,3%-át a város fejlesztésekre fordítja, 49,7%-át pedig működtetésre. A költségvetési bevételek 29 milliárd forintot tesznek ki, mely az előző év 71,5%-a. A csökkenés oka, hogy az EKF és MVP keretében már lényegesen kevesebb támogatással számolnak.

Halmay Gábor hozzátette: fenntarthatóan fejlődő és zöld város költségvetése a 2023-as. Kiváltságos állapot, ehhez szükséges egy jó kormányzati struktúra. Folytatódnak az útfelújítások, a régi épületek új funkcióval való megtöltése is folyamatban van, szinte kész a Ruttner-ház, és a Laczkó Dezső Múzeum is jó tempóban halad. A gazdasági válság ellenére a fejlődés útjára tudtunk lépni – fogalmazott Halmay. A kulturális örökség megőrzése a város kiemelt célja. A működés mellett fejlődésre is jut pénz.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.