Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hatékony harc pattanások és aknék ellen!

2023. február 20. 11:31

Sokféle bőrprobléma létezik, ezek közül az egyik esztétikailag legkellemetlenebb az, ha gyulladások, pattanások csúfítják el a bőr szép, egészséges felületét. Nemcsak a kamaszoknál fordulhatnak elő ezek a gondok, de szerencsére minden korosztályban van esély arra, hogy hatékonyan felvegyük a küzdelmet velük.

A tisztaság fél egészség

Amikor ilyen jellegű problémákról van szó,  a skinshop.hu arctisztítóival érdemes elkezdeni A pattanások és gyulladások hátterében a lehetséges hormonváltozások mellett a túlzott faggyútermelés, a pórusok eltömődése és ezáltal a mitesszerek megjelenése, illetve a barrier réteg problémái állhatnak. Ezeket, valamint a pattanások után maradt pigmentfoltok halványítását és a gyulladások csökkentését feltétlenül kezelni kell. Az antioxidáns szérumok, a B-vitamin tartalommal rendelkező termékek, a retinol szérumok, továbbá a hámlasztók is fontos szerepet kapnak ebben a folyamatban.

Reggeli rutin a bőr védelméért

Minden reggeli rutinban kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak a fényvédelmet segítő kozmetikumok. A bőrhöz gyengéd lemosó termékek alkalmazását reggel is javasolt a rutin részévé tenni, hiszen fontos, hogy az éjszakai ápolószerek maradékait, valamint azt a faggyúréteget, amely alvás közben jön létre, eltüntessük. A tisztítás azt is segíti, hogy a reggel használt készítmények valóban hatékonyan tudjanak érvényesülni.

Ha olyan foltok is vannak a bőrön, amelyek a pattanások miatt jöttek létre, akkor a C-vitaminos szérum maga lesz a megváltás. Nem csupán a halványításban, valamint a bőr egyenletessé tételében bajnok, hanem a fényvédő hatását is képes fokozni. A szérumot követően jöhet a hidratálás és a bőrtípusnak megfelelően megválasztott fényvédő.

Az esti rutin is nagyon fontos

A bőrápolás csak akkor lehet teljes, ha nemcsak a reggeli időszakban, hanem az estiben is gondoskodunk a bőrünkről. Ez kiemelten fontos, amikor a túlzott faggyútermelés, a mitesszerek, illetve a pattanások ellen szeretnénk felvenni a küzdelmet. Ilyenkor hasznos hámlasztókban, valamint retinol és B-vitamin tartalommal rendelkező készítményekben gondolkodnunk.

A tisztítás esténként is az első lépés legyen, akár duplán is érdemes ezt elvégezni, amennyiben smink és fényvédő is került az arcra a reggeli szépítkezés során. Ehhez előbb egy olajos vagy balzsamos lemosót, majd egy géles, habzó tisztítót kell alkalmazni. A kombinált tisztításhoz is vegyük figyelembe az arcbőrünk jellemző tulajdonságait.

A tisztítást követheti egy minőségi hámlasztó vagy egy toner használata. Ezután érdemes bevetni a B-vitamin tartalmú szérumot, illetve a retinolt. Utóbbi akkor is kiváló választás, ha ráncokkal szemben szeretnénk tenni valamit, hiszen kiváló anti-aging tulajdonságokkal rendelkezik. Mindezt kövesse egy, a bőrtípusnak megfelelő hidratálókrém, amit akkor se hagyjunk ki a rutinból, ha alapvetően zsíros bőrtípussal rendelkezünk.

A mindennapi bőrápolásban fontos, hogy olyan termékeket alkalmazzunk, amelyek komfortosak számunkra, és azt is érdemes figyelemmel kísérni, hogy a bőrünk hogyan reagál az újabb termékekre.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.