Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Miért fontos, hogy el tudj lazulni?

2023. február 16. 10:38

A rohanó életmód, a feszített munkatempó nem kedvez az egészségünknek, szépségünknek, hiszen a stressz a szervezet egyik legnagyobb ellensége, amely megfelelő ellentételezés nélkül akár betegségekhez is vezethet.

A szervezetünknek szüksége van elegendő pihentető alvásra a regeneráció érdekében, különben romlik a testi és szellemi teljesítményünk, fizikai és mentális egészségünk. Azonban a felfokozott életvitel, a túlzott fáradtság gátolja a minőségi alvást, ilyenkor sokat segíthet valamilyen ellazító testmozgás, a különféle relaxációs technikák, de bevethetők az aromaterápiás kezelések is. 

Tanulj meg lazítani! 

Vannak, akiknek nehezen megy az ellazulás, pedig mindenki szervezetének szüksége van rá, így ha Te is közéjük tartozol, tudatosan tegyél azért, hogy rendszeresen kipihend magad. A lelki egyensúly helyreállításához próbáld ki a MediNatural természetes illóolajait, akár az aromaterápia részeként párologtatásra, akár kedvenc kozmetikumaidba keverve. 

A relaxáció legyen az életed szerves része, hiszen a szervezet számára létszükséglet, hiánya kimerültséghez vezet, ami megbetegít. A különféle feszültségcsökkentő technikák, módszerek közül válaszd ki a leginkább hozzád illőt, és építsd be a mindennapokba. Tudatosan tedd azt, ami jó Neked!

Az illóolajok csodálatos hatása

Az aromaterápia a növényekből kinyert kivonatokat, az illóolajokat használja gyógyításra, ugyanis az illatos olajok hatást gyakorolnak a gondolkodásunkra, a koncentrálási képességeinkre és nem mellesleg a hangulatunkra. 

A növényeket már az ókorban is használták spirituális célokra, a test és a lélek gyógyítására, igaz, ekkor még csak a tűzre dobva nyerték ki az illatanyagokat, a lepárlásra a középkorig kellett várni. Ma már mindenki számára elérhetőek a gyógyító, hangulatjavító hatásokkal rendelkező különféle növényekből kivonatolt illóolajok, így akár otthonunkban is élhetünk kedvező hatásaival. 

Hogyan relaxálhatsz?

A stressz, a feszültség levezetésének módját mindenki az igényeihez igazítva kell, hogy megtalálja, hiszen ami beválik valakinek, az nem biztos, hogy másnak is jó. Az energiák felszabadításának választhatjuk az aktív módját, valamilyen stresszoldó tevékenységet - sport, séta, tánc, tevékeny hobbi -, illetve a teljes ellazulást is, erre jó módszer a jóga, a meditáció, a tai chi, a légzőgyakorlatok, a masszázs, a csend, a magány vagy bármilyen lassú tevékenység, alkotás, ami kikapcsol.  

Készíts egy forró fürdőt, csepegtess bele illóolajokat, hagyd, hogy ellazítson, utána jobban fogsz aludni.

Ellazulás illóolajokkal

A természetes növényi olajok többféle formában is alkalmazhatók: 

  • Párologtatással illatosíthatjuk vele a helyiségeket.
  • Forró vízbe csepegtetve inhalálhatunk velük, ami megfázás esetén üdítő lehet, de az arcbőr tisztítása előtt is jótékony hatású a bőr felpuhítására.
  • Helyileg is alkalmazhatjuk krémekbe, samponokba keverve.
  • Fürdővízbe cseppentve relaxálhatunk is.

Találd meg azt a módszert, ami ellazít, feltölt, ami segít újjászületni a nehézségek esetén is! 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.