Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Tizennégy érmet szereztek a veszprémi szumósok

2023. február 15. 21:59
A veszprémi Centrum SE növendékei kitűnően szerepeltek az Érden rendezett országos bajnokságon és nemzetközi versenyen.

Január 14-15-én rendezték a 2023. évi Érd Kupa nemzetközi birkózó- és szumóversenyt, amelyre tíz országból (Németország, Ausztria, Norvégia, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán) közel ötszáz versenyző érkezett. A szumósok közül százhatvanhatan neveztek.

A veszprémi Centrum SE valamennyi szumóbirkózója pontszerző helyen zárt, így a teljes csapat versenyben maradt és jó pozícióból várja az idei Európa-bajnokságra való csatákat a további pontokért.

A nemzetközi szövetség idén jelentősen belenyúlt a szabálykönyvbe, átkalibrálták az utánpótlás korosztályok évjáratait és a súlycsoport besorolásokat is módosították. Ez a veszprémiek közül kilenc főt érintett hátrányosan, de így sem kellett a szakvezetésnek szomorkodnia, hiszen az év első versenyén szép eredmények születtek

– összegzett Janku Ferenc, a Cenrum SE elnöke.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

A nemzetközi versenyen Csejtei Kincső, Takó András (U10), Pálinkás Gábor, Takó Levente (U12), Csóti Zétény (U21) Kovács Gergő (U21 és felnőtt) második, Laczkó Benedek (felnőtt) pedig ötödik lett.

Az országos bajnokságon Csejtei Zoárd, Szalay Adrián, Jámbor Levente (U15), Jámbor Kristóf (U18) ezüst-, Kék Milán és Csóti Zétény (U18) pedig bronzérmes lett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.