Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Spóroljunk helyet kihúzható asztal használatával

2023. február 13. 14:20

Az utóbbi évtizedekben a tradicionális családi vacsorák nem gyakoriak. Rohanó világunkban már nem jut annyi idő arra, hogy a család körbeülje az étkezőasztalt, általában sebtében kapunk be valamit, esetleg a tévé előtt ülve fogyasztjuk el az ételt. Az étkezőasztalok mérete is ennek megfelelően csökkent le, vált kisebbé.

Az ünnepek, baráti összejövetelek idején azonban szükségünk lehet nagyobb méretű asztalra, melyet a praktikus kihúzható asztalokkal oldhatunk meg. A hétköznapokon összecsukott állapotban lévő asztal kevés helyet foglal, míg szükség esetén akár dupla annyi fő is körülülheti, mint zárt állapotban. A kihúzható asztal kiválasztására vonatkozó tanácsainkat cikkünkben olvashatod.

Praktikus kihúzható asztalok

Természetesen az életstílusunk lehet a fő oka annak, hogy milyen kihúzható asztalt szeretnénk vásárolni. Amennyiben gyakori a vendégfogadás otthonunkban, akkor a gyorsan és egyszerűen átalakítható bútort válasszuk, míg ha csak évente pár alkalommal lesz szükségünk a nagyobbításra, más rendszerrel nyíló asztal is megfelelő.

A bútoráruházak többsége, mint a mömax a kihúzható asztalok különböző változatait kínálja, pontosan azért, mert a családok eltérő igényeire keresnek megoldást. A helyiségben található többi bútorhoz igazodó stílusú, megfelelő méretű modell kiválasztásához vegyünk figyelembe néhány tényezőt.

Méret kiválasztása előtt

Ahhoz, hogy otthonunkba a megfelelő méretű kihúzható asztal kerüljön, biztosan figyelembe kell vennünk a helyiség méreteit, valamint az asztal nyitott állapotban mért adatait. Az alapméret a mindennapi használatból adódóan a zárt állapot lesz, mely jóval kisebb, mint nyitott állapotban. Ne essünk abba a hibába, hogy csak ezt vesszük figyelembe, hiszen amikor összeszerelnénk a kihúzható részeket, akkor már késő azon gondolkodni, hová tegyük az asztalt.

Egyes kihúzható asztalok esetében a bővítéshez használt asztallapokat külön kell tárolni. Gondoljunk erre is, amikor a megfelelő modellt kiválasztjuk. A plusz bővítőlapok karcolásmentes elhelyezésére külön tárolóhelynek kell lennie a lakásban. A kihúzható asztalok maximális méretére is ügyeljünk, hiszen hiába szeretnénk a négyszemélyes asztalból 12 személyest varázsolni, ha a választott asztalunk, csak hatszemélyesre nagyobbítható.

Az átalakítás módja

A kihúzható asztalokra elsősorban az étkezőben lehet szükségünk, de a nappaliban szintén használhatóak, például egy baráti társasjáték összejövetelnél nagy hasznát vehetjük. Ezek az asztaltípusok kiváló helytakarékos megoldások, a nagyobb asztal szükségtelenül nem uralja a teret, csak ideiglenes bővítésekor foglal helyet.

Különböző módokon oldható meg az egyes asztaltípusok bővítése. Van olyan modell, melynek bővíthető panelét külön kell hozzáilleszteni az asztallaphoz, más esetben ez a bővítmény az asztalba beépítésre kerül és csúsztatással vagy a lapok megemelésével, elforgatásával tudjuk a helyére illeszteni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.