Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ufókat lőttek ki az amerikaiak

2023. február 13. 13:03 // Forrás: BBC
Ebben a hónapban már négy azonosítatlan repülő tárgyat lőtt ki az amerikai hadsereg – közölte a Pentagon.

Először is fontos leszögezni: az angol ufo betűszó jelentése azonosítatlan repülő tárgy, tehát önmagában az, hogy az amerikai hadsereg ufók kilövéséről nyilatkozik, még nem jelent földönkívüli beavatkozást, csupán azt, hogy volt valami a levegőben, amiről nem tudták megállapítani, mi lehet – ezért, biztos ami biztos, felrobbantották. 

Ebben a hónapban már negyedik alkalommal vetették be az amerikai vadászrepülőket a hazai légtérben. Elsőként egy kínai meteorológiai ballont szedtek le, ami az USA fölé sodródott – a kínaiak állították, hogy az eszköz tudományos célokat szolgált és véletlenül keveredett az amerikai kontinens fölé. Az amerikaiak inkább kémeszköznek gondolták, és likvidálták. Az incidens után alaposabban is körülnéztek a légterükben hasonló, kisebb ballonok és drónok után kutatva, és találtak is három további objektumot, amiket vadászrepülőkkel lőttek le. 

Glen VanHerck tábornok vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta: nem véletlenül használták az objektum szót, az általuk mintegy hatezer méter magasságban talált, kis méretű, nyolcszög alakú tárgyak határozottan nem ballonok voltak. A roncsok felderítése és vizsgálata közelebb vihet az igazsághoz, egyelőre azonban a kutatócsapatok nem találták meg a maradványokat. A BBC híradásaiban elhangzott, hogy a hadsereg sem az eszközök célját, sem azok működési elvét nem sejti, nem értik, mi tartotta a levegőben ezeket a tárgyakat. 

Arra az újságírói felvetésre, hogy földönkívüli eredetű eszközökről lehet-e szó, a tábornok annyit válaszolt, hogy egyelőre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki. Érdekes kérdéseket vetne fel az is, amennyiben kiderülne, hogy valamelyik másik állam keze van a dologban: ez ugyanis azt jelentené, hogy valamelyik kormány olyan technológiával rendelkezik, amitől még az amerikaiak is csak vakargatják a fejüket. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. ma 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. ma 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. ma 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. ma 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.