2023. június 1.
//
Tünde névnap

Ufókat lőttek ki az amerikaiak

2023. február 13. 13:03
BBC
Ebben a hónapban már négy azonosítatlan repülő tárgyat lőtt ki az amerikai hadsereg – közölte a Pentagon.

Először is fontos leszögezni: az angol ufo betűszó jelentése azonosítatlan repülő tárgy, tehát önmagában az, hogy az amerikai hadsereg ufók kilövéséről nyilatkozik, még nem jelent földönkívüli beavatkozást, csupán azt, hogy volt valami a levegőben, amiről nem tudták megállapítani, mi lehet – ezért, biztos ami biztos, felrobbantották. 

Ebben a hónapban már negyedik alkalommal vetették be az amerikai vadászrepülőket a hazai légtérben. Elsőként egy kínai meteorológiai ballont szedtek le, ami az USA fölé sodródott – a kínaiak állították, hogy az eszköz tudományos célokat szolgált és véletlenül keveredett az amerikai kontinens fölé. Az amerikaiak inkább kémeszköznek gondolták, és likvidálták. Az incidens után alaposabban is körülnéztek a légterükben hasonló, kisebb ballonok és drónok után kutatva, és találtak is három további objektumot, amiket vadászrepülőkkel lőttek le. 

Glen VanHerck tábornok vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta: nem véletlenül használták az objektum szót, az általuk mintegy hatezer méter magasságban talált, kis méretű, nyolcszög alakú tárgyak határozottan nem ballonok voltak. A roncsok felderítése és vizsgálata közelebb vihet az igazsághoz, egyelőre azonban a kutatócsapatok nem találták meg a maradványokat. A BBC híradásaiban elhangzott, hogy a hadsereg sem az eszközök célját, sem azok működési elvét nem sejti, nem értik, mi tartotta a levegőben ezeket a tárgyakat. 

Arra az újságírói felvetésre, hogy földönkívüli eredetű eszközökről lehet-e szó, a tábornok annyit válaszolt, hogy egyelőre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki. Érdekes kérdéseket vetne fel az is, amennyiben kiderülne, hogy valamelyik másik állam keze van a dologban: ez ugyanis azt jelentené, hogy valamelyik kormány olyan technológiával rendelkezik, amitől még az amerikaiak is csak vakargatják a fejüket. 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.
Veszprémi graffitik - rongálás, vagy sajátos művészet?
Veszprémi graffitik - rongálás, vagy sajátos művészet?
Mint amikor a kutyák levizelik a tűzcsapot, hogy megjelöljék a területüket, ahhoz lehet hasonlítani néhány absztrakt falfirkát, amelyek aluljárókban, vonatkocsik oldalán, de nem ritkán utcafronti házak falán is megjelennek, nem különben Veszprémben sem. Csak kutyák helyett ebben az esetben néhány underground figura az, aki így jelöli a területét, és amíg az állat vizeletét lassan elnyeli a föld, ezek a kreálmányok ott maradnak a falakon. De mit jelentenek pontosan, van-e hatékony szankció ellenük és mennyibe kerül a veszprémieknek, hogy ezek eltűnjenek? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.