2023. június 5.
//
Fatime névnap

Minden feltétel adott a X. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon

Jókedv, bőség, mulatság. Ezzel a három szóval lehet leginkább jellemezni a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált.

Már korán reggel megtelt a nemesvámosi sportcsarnok. A vállalkozó szellemű versenyzők többféle kategóriában indulhattak: hurkakészítésben, valamint lencsefőzésben huszonhét csapat mérettette meg magát. Közben kézműves foglalkozások, játszóházak, színpadi produkciók szórakoztatták az érdeklődőket, de a nemesvámosi termelők is bemutatkoztak.

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki a közösségnek köszönte meg elsőként, hogy egy ilyen jóhangulatú fesztivált megszervez, ráadásul rendkívül színvonalasan. Ovádi szerint az a csapat, aki mer és tesz is az ügy érdekében, az sikereket fog elérni. Ennek az eredménye a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere kisebb időutazás téve mesélt a fesztivál keletkezési körülményeiről, s kifejtette, a hangulat mindig adott volt, de azért a kezdetek kezdetén nem volt meg minden feltétel. Mostanra egy kiváló sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek.

Sövényházi kiemelte, a rendezvényen részt vesznek a testvértelepülésükről, Tusnádról, ilyen módon is ápolva a kötelékeket. A fesztivált hivatalosan Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára nyitotta meg.

A fesztivál egyébként egész nap várja a látogatókat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára.
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.