Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden feltétel adott a X. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon

2023. február 11. 12:35
Jókedv, bőség, mulatság. Ezzel a három szóval lehet leginkább jellemezni a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált.

Már korán reggel megtelt a nemesvámosi sportcsarnok. A vállalkozó szellemű versenyzők többféle kategóriában indulhattak: hurkakészítésben, valamint lencsefőzésben huszonhét csapat mérettette meg magát. Közben kézműves foglalkozások, játszóházak, színpadi produkciók szórakoztatták az érdeklődőket, de a nemesvámosi termelők is bemutatkoztak.

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki a közösségnek köszönte meg elsőként, hogy egy ilyen jóhangulatú fesztivált megszervez, ráadásul rendkívül színvonalasan. Ovádi szerint az a csapat, aki mer és tesz is az ügy érdekében, az sikereket fog elérni. Ennek az eredménye a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere kisebb időutazás téve mesélt a fesztivál keletkezési körülményeiről, s kifejtette, a hangulat mindig adott volt, de azért a kezdetek kezdetén nem volt meg minden feltétel. Mostanra egy kiváló sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek.

Sövényházi kiemelte, a rendezvényen részt vesznek a testvértelepülésükről, Tusnádról, ilyen módon is ápolva a kötelékeket. A fesztivált hivatalosan Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára nyitotta meg.

A fesztivál egyébként egész nap várja a látogatókat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.