Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-5°C

Minden feltétel adott a X. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon

2023. február 11. 12:35
Jókedv, bőség, mulatság. Ezzel a három szóval lehet leginkább jellemezni a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált.

Már korán reggel megtelt a nemesvámosi sportcsarnok. A vállalkozó szellemű versenyzők többféle kategóriában indulhattak: hurkakészítésben, valamint lencsefőzésben huszonhét csapat mérettette meg magát. Közben kézműves foglalkozások, játszóházak, színpadi produkciók szórakoztatták az érdeklődőket, de a nemesvámosi termelők is bemutatkoztak.

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki a közösségnek köszönte meg elsőként, hogy egy ilyen jóhangulatú fesztivált megszervez, ráadásul rendkívül színvonalasan. Ovádi szerint az a csapat, aki mer és tesz is az ügy érdekében, az sikereket fog elérni. Ennek az eredménye a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere kisebb időutazás téve mesélt a fesztivál keletkezési körülményeiről, s kifejtette, a hangulat mindig adott volt, de azért a kezdetek kezdetén nem volt meg minden feltétel. Mostanra egy kiváló sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek.

Sövényházi kiemelte, a rendezvényen részt vesznek a testvértelepülésükről, Tusnádról, ilyen módon is ápolva a kötelékeket. A fesztivált hivatalosan Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára nyitotta meg.

A fesztivál egyébként egész nap várja a látogatókat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.