Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új szárnnyal bővült a Historia Malomkert

2023. február 9. 23:01
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program pályázatán elnyert támogatásból tizenhét szobával bővítette kínálatát a Hotel Historia Malomkert.

A szálloda új szárnyát csütörtökön mutatták be a sajtónak. Az EKF azért biztosított forrást szállodai bővítésekre, mert a korábbi visszajelzések alapján Veszprémben az egyre növekvő turistaforgalmat már nem volt képes kiszolgálni a korábban rendelkezésre álló kapacitás – magyarázta Porga Gyula polgármester a helyszínen. A városvezető elmondta, hogy a 800 millió forintos keretösszegű pályázat révén összesen ötven szobával és 113 ággyal bővültek a veszprémi szálláslehetőségek.

Ebből a Malomkertben tizenhét új, négycsillagos minősítésű szobát alakítottak ki, a hotel közel 650 négyzetméter hasznos alapterülettel bővült. Szücs Balázs, a Hotel Historia Malomkert ügyvezetője  elárulta: a helyiségeket a legmodernebb, környezettudatos technológiákkal szerelték fel, a hűtést és fűtést hőszivattyús rendszerrel oldják meg. Az ügyvezető szerint régi vágyuk volt a szálloda bővítése, és az új szobák nem is maradnak kihasználatlanul: az Európa Kulturális Fővárosa program nyitóhétvégéjén már a turisták rendelkezésére álltak, és a nyárra is kezdenek betelni a foglalások.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59 Nemcsak az egészségünknek, a gazdaságnak is jót tesz a túrázás Nemcsak az egészségünknek, a gazdaságnak is jót tesz a túrázás Most, hogy véget ért a karácsony, de még sokak számára maradtak szabad napok a munkakezdésig, jó kikapcsolódás lehet az erdő felé venni az irányt és túrázni egyet.  A természetben teljesített kilométerek ráadásul nemcsak a fizikai és mentális egészségünkre, hanem a gazdaságra is jó hatással vannak. 2023. december 28. 18:39 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.