Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
20°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
20°C

Tízezer fölött a halálos áldozatok száma, fogy a mentők ideje

2023. február 8. 13:25 // Forrás: MTI / BBC
A mentők versenyt futnak az idővel, hogy túlélőket találjanak a romok alatt a törökországi és szíriai földrengés helyszínén.

A mentési munkálatokat nehezíti a rossz időjárás, Süleyman Soylu török belügyminiszter kedden arra figyelmeztetett, hogy a következő 48 óra kulcsfontosságú lesz. A katasztrófaövezetté nyilvánított dél- és délkelet-törökországi térségben még napközben is csak fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

A török katasztrófavédelem (AFAD) adatai szerint Törökországban a sebesültek száma 40 910-re emelkedett, míg az összedőlt épületek száma 5775-re nőtt. Az AFAD eddig 71 ezer családi méretű sátort állított fel a régióban, ahová sok más mellett 300 ezer takarót, 123 ezer ágyat is küldtek. Az Anadolu török állami hírügynökség információi szerint Törökországban minden szervezetet összesítve 79 110 ember segít a mentési munkálatokban, köztük az a 5309 hivatásos, aki külföldről érkezett a helyszínre. A török hatóságok az első, hétfő hajnali nagyerejű rengés óta közel 700 utórengést regisztráltak.

A BBC szerda déli értesülései szerint Törökországban 8574 halottat tartanak nyilván. Szíriából nehezebb megbízható adatokat szerezni a polgárháborús helyzet miatt, azonban a brit közszolgálati média úgy tudja, 2662 holttestet találtak már – így tehát a földrengés áldozatainak száma magyar idő szerint szerda délre már több mint 11200. 

 

vehir.hu
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. ma 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   ma 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? ma 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.