Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vidám farsangolás a Dózsavárosban

2023. február 5. 0:49
Batyusbál, élőzene, több generáció együtt és egy kis EKF... ezek voltak az ismérvei a Dózsavárosi Baráti Kör által szervezett farsangi bálnak szombat este a városrész általános iskolájában.

Szombat este a dózsavárosi általános iskolában gyűltek össze a városrész aktív civil tagjai, akik az itt működő baráti kör farsangi báljára voltak hivatalosak, minek egyik nem titkolt célja az volt, hogy a mindennapok rohanásából kiszakadva közösen, barátok közt tudjanak kikapcsolódni, szórakozni az emberek.

Mindezt pedig generációkon átívelve, hiszen az egészen kicsi gyermekektől a nyugdíjas korúakig többen képviseltették magukat a farsangi bálon.

Csécs Ferenc, a baráti kör elnöke és a farsang szervezője elmondta, a Dózsavárosi Baráti Kör magját egy kb. 20-25 fős keménymag alkotja, de a pártoló tagok ennél jóval többen vannak, akik most is megtöltötték az iskolát.

Az elnök kiemelte, fontos, hogy az idősek a fiatalokkal együtt szórakoznak, hiszen, ha a gyermekek is jól érzik magukat az ilyen rendezvényeken, akkor magukba szívják azt a dózsavárosi érzést, amit ők képviselnek a baráti körben, így pedig biztosítva lesz az utánpótlás is a jövőben.

Erre azért is van nagy szükség - tette hozzá Csécs Ferenc - mert a Dózsavárosi Baráti Kör nem csupán az ilyen bálok szervezésében jeleskedik, hanem rendszeresen szerveznek környezetszépítő akciókat, vagy éppen szemétszedést, ezzel pedig sokat hozzátesznek szűkebb lakóhelyük élhetőségéhez.

A dózsavárosi farsangi álon személyesen volt jelen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki, mint elmondta itt, a Dózsavárosban volt fiatal, itt élt a családjával, ide járt bölcsődébe, óvodába és iskolába is, tehát személyesen is kötődik a városrészhez.

A képviselő megnyitóbeszédében úgy fogalmazott, a dózsavárosiak iránytűként vannak jelen Veszprém életében, akik példát mutatnak a többi közösségnek is összetartásból és aktivitásból. Ez, mármint a helyi közösségek erősítése pedig az EKF egyik célkitűzése is volt, amihez a dózsavárosiak szorosan kapcsolódva még erősebbek lettek.

Az est folyamán látványos show közepette bevonultak azok a civilek, akik a két héttel ezelőtti EKF nyitóünnepségen az Óváros téri színpadon képviselték a városrészt jelmezükben és a városrész zászlóival, majd az idén jubiláló Rulett együttes gondoskodott a mulattságról egészen hajnalig.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.