Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Ovisoknak rendeztek olimpiát

2023. január 28. 11:23
Nyolcadik alkalommal szervezett a veszprémi óvodásoknak szóló OviOlimpiát a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola pénteken.

Az eseményen öt helyi óvoda – a Ringató, a Bóbita, az Erdei, a Kuckó és az Egry úti óvoda – ötven növendéke mérhette össze tudását négy versenyszámban: síkfutásban, kislabdahajításban, helyből távolugrásban, valamint ingafutásban.

Az oviolimpiai csapatok bevonulását követően Pohl Brigitta intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, idén is széles támogatói kör állt a verseny mögé, melynek célja a Legsportosabb Óvoda cím odaítélése: a rendezvény fő támogatója az EcoFamily, akik biztosították, hogy minden versenyző részesülhessen jutalomban, de a támogatók között szerepelt többek között a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC), az 1. Futsal Club Veszprém, a Kabóca Bábszínház, a Sobri Jóska Élménypark, a Pannon Várszínház, a Veszprémi Állatkert és a Balatoni Élménypark Csopak is.

A verseny fővédnöke ezúttal is Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt, aki úgy fogalmazott, a rendezvény mindenki számára win-win helyzetet jelent: nyernek az óvodások, akik sportolhatnak és játékos keretek között mérkőzhetnek meg, de az őket felkészítő pedagógusok is. Ráadásul a támogatók hosszú sora a rendezvény népszerűségét is jelzi, azt, hogy mostanra igazi közösségi összefogás alakult ki az oviolimpia mellett.

A nyolcadik alkalommal megrendezett barátságos mérkőzés egyébként beiskolázási programként is funkcionál: az oviolimpia keretében a gyerekek már azelőtt megismerkedhetnek az iskola légkörével, annak lehetőségeivel, hogy hivatalosan is beülnének annak padjai mögé.

A mérkőzésen az 1. helyen végül az Egry Úti óvoda végzett, 2. helyezett lett a Ringató, 3. pedig a Bóbita, míg a legügyesebb kisfiú és kislány Zsebe Soma (Ringató), illetve Rompos Liliána (Egry úti) lett.

Galéria
VIII. Báthory-EcoFamily OviOlimpia
vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.